Kiinalaisturistit himoitsevat Suomesta meripihkaa – ”Ostavat joskus yli 10 000 eurolla”

rac

Julkaistu:

Turismi
Luksuskoru- ja kelloliike Yolinxuryssa myydään parhaimmillaan kerralla yli 10 000 euron edestä meripihkakoruja yhdelle asiakkaalle.
Kiinalaiset turistiryhmät jättivät Suomen matkailuimagoa kehittävän Visit Finlandin mukaan eniten rahaa Suomeen. Heidän yöpymisensä myös kasvoivat kovinta tahtia viime vuoteen verrattuna, yli 46 prosenttia.

Kiinalaiset ovat valmiita käyttämään kerralla suuriakin summia suomalaisiin koru- ja kelloliikkeisiin. Kysynnän myötä Helsingin liikkeissä myydään nykyään myös selkeästi aasialaisturisteille suunnattuja meripihkakoruja.
 • Mitä kiinalaiset toivovat luksuskoruilta ja millaisia meripihkakorut ovat? Yllä olevalla videolla Yolinxury-liikkeen perustaja kertoo asiakkaidensa toiveista.
Helsingin Eteläisen Hesperiankadun ja Mannerheimintien kulmassa toimivan Yolinxury-liikkeen perustaja Lin Han esittelee kultaketjuun pujotettua parin sormenpään kokoista meripihkakorua. Han näyttää sormella, miten korun sisällä kaartelevat kuviot aaltoilevat. Jo liikkeen ulkopuolella on helppo päätellä, että shoppailureissu voi viiltää lompakkoon pitkän loven.


Meripihkakorut vetävät Yolinxuryyn juuri kiinalaisia ja muita aasialaisia turisteja. Korut ovat Lin Hanin mukaan kiinalaisille sijoituksia, joita säästetään tuleville sukupolville.

– He haluavat sijoittaa johonkin arvokkaaseen. Sen halutaan säilyttävän arvonsa seuraaville sukupolville. Se on tavallisesti heidän tapansa ajatella täällä. Kiinalaiset etsivät täältä aitoutta, designia ja tyyliä, Lin Han toteaa.

Liikkeen perustaja saapui itse Suomeen työskenneltyään ensin vuosia suunnittelijana New Yorkissa. Helsingissä hän pyrkii vastaamaan etenkin kiinalaisten ja muiden aasialaisten toiveisiin tarkasta laadunvalvonnasta. Väärennetyt meripihkakorut ovat Aasian markkinoilla yleisiä.

– Kiinasta ja Aasiasta on vaikea löytää luotettavaa tapaa määrittää, mikä on hyvälaatuista meripihkaa. Huijauksia ja petoksia on paljon, Lin Han kertoo.


Lin Han kuvailee kiinalaisasiakkaita säästäväisiksi, vaikka ostokset voivatkin ajoittain olla arvokkaita. Turistit arvostavat aitoutta ja etsivät itselleen uniikkeja koruja. Meripihkakoru on Hanin mukaan myös statussymboli.

Kiinan suurkaupungista Urumqista Suomeen lomalle saapunut Li Yudong on suuntaamassa Helsingin Fredrikinkatua pitkin kohti Temppeliaukion kirkkoa. Hän puhuu englantia hitaasti, mutta osaa luetella ostoslistansa.

– Suklaata, kortteja ja sellaisia joitakin kauniita kiviä.


Kielimuurin kanssa taistelun jälkeen osoittautuu, että Yudong aikoo hankkia Suomesta pieniä meripihkakoruja. Ne menevät lahjaksi muun muassa vaimon sukulaisille. Tarkkaa summaa hän ei ole ajatellut. Yudong pitää meripihkakorujen hintaa korkeana, mutta korujen kauneus kannustaa ostamaan.

Yolinxury on nuori kiinalaisturistien suosimiin luksuskoruihin ja kelloihin erikoistunut yritys. Yritystunnus on tullut voimaan joulukuussa 2016. Myös työntekijät ovat nuoria.

Perustaja Lin Han kertoo keskustelevansa työntekijöiden kanssa paljon kulttuurieroista ja asiakkaiden kohtaamisesta. Aasialaisiin asiakkaisiin keskittymisestä kertoo esimerkiksi se, että liikkeen palvelukielet ovat englanti ja kiina. Suomenkieliseen tervehdykseen vastataan tiskin takaa hämmentyneellä katsella.

– Me kokoonnumme (työntekijöiden kanssa) puhumaan paljon kulttuurista. Se on tärkein asia nykymaailmassa. Kun ymmärrät muita ihmisiä, niin ymmärrät miksi he tekevät jotain. Haluat rakentaa brändisi sitä kautta, miten ymmärrät ihmisiä. Etsi ymmärrystä ja tule ymmärretyksi, Han toteaa.


Meripihkakorut ovat kiinalaisille aarteita ja onnenamuletteja. Aasialaisturistit arvostavat sitä, että jokainen koru on yksilöllinen.

– Joskus meillä voi olla ihmisiä, jotka ostavat todella kalliita tuotteita, yli 10 000 eurolla. Silloin ne ovat sijoitustuotteita, ja he rakastavat niitä.

Tavallisesti yksittäiset asiakkaat kuluttavat liikkeessä muutamia satoja euroja. Lin Han arvioi, että keskivertoasiakas poistuu noin 200 euron ostokset mukanaan.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Yrittäjä-Jarin pinna paloi tulorekisterin edessä: ”Jos tämä taakan lisääminen ei p..le lopu, niin sitten loppuu työnteko”

  2. 2

   Ventovieraiden tarjoama viina ei ollutkaan ilmaista – 1,5 vuotta myöhemmin valtio iski 17 000 euron laskun

  3. 3

   Huoli vanhustenhoivasta on poikinut yli 40 selvityspyyntöä kuolemista

  4. 4

   Kannattavuutta tehostavan Stora Enson tulos heikkeni – selvittää investointeja Tšekkiin ja Itävaltaan

  5. 5

   Attendon alkuvuosi on ollut ”varsin haastava”

  6. 6

   Palkasta on voinut saada vaikka tonnin etukäteen – tulorekisteri uhkaa sysätä förskotit historiaan

  7. 7

   Microsoftin tulos ylitti selvästi odotukset

  8. 8

   Unelmaduunin napannut kertoo: Mitä 10 000 euron palkan eteen pitää tehdä?

  9. 9

   Uusi viljelytekniikka Suomeen – marjapomo Ilomäki iloitsee: Mansikka kasvaa vielä lokakuussa

  10. 10

   Jethro Rostedtilta uusi aluevaltaus – avaa yökerhon Turkuun: ”Kun jengi tulee paikalle, ei siinä markkinointia tarvita”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ventovieraiden tarjoama viina ei ollutkaan ilmaista – 1,5 vuotta myöhemmin valtio iski 17 000 euron laskun

  2. 2

   Huoli vanhustenhoivasta on poikinut yli 40 selvityspyyntöä kuolemista

  3. 3

   Haisevien patjojen ongelmista lukuisia yhteydenottoja – Tukes: Terveysoireiden takia jopa lääkäriin

  4. 4

   Uniperin osingot avittivat Fortumia tulosyllätykseen

  5. 5

   Kannattavuutta tehostavan Stora Enson tulos heikkeni – selvittää investointeja Tšekkiin ja Itävaltaan

  6. 6

   Microsoftin tulos ylitti selvästi odotukset

  7. 7

   Attendon alkuvuosi on ollut ”varsin haastava”

  8. 8

   Yrittäjä-Jarin pinna paloi tulorekisterin edessä: ”Jos tämä taakan lisääminen ei p..le lopu, niin sitten loppuu työnteko”

  9. 9

   EU kiistelee omasta ehdokkaasta: ”Vakaa ja pätevä ja mahdollistaa IMF:n pysymisen eurooppalaisissa käsissä”

  10. 10

   Tiedon tulos laskussa – liikevaihto ennallaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maatila myynnissä, lähtöhinta euron – tällaisia asumuksia Suomesta saa pikkurahalla

  2. 2

   36 eduskunnan ulkopuolelle jäänyttä löysi käyttöä sopeutumisrahalle – katso, ketkä kaikki hakivat kansanedustajan tilapäistä työttömyysturvaa

  3. 3

   Helsingissä mainostetaan Kallioon avautuvaa viinikauppaa – viranomaisen mukaan kekseliäs idea ei riko Alkon monopolia

  4. 4

   Taksiuudistus lopetti päivystysvelvollisuuden, eteläsavolainen taksiyrittäjä äimistelee kuljettajien reaktiota: ”Menkööt sitten tehtaalle töihin”

  5. 5

   Lukijat paljastivat omat nuukailu­menetelmänsä – Tiskitablettien pilkkomiselle rutkasti vastakaikua

  6. 6

   ”Markalla Mallorcalle, kahdella Kanarialle!” – tällainen oli Keihäsmatkat perustanut ja seksikylää Kihniöön suunnitellut yrittäjälegenda

  7. 7

   Näin ex-kansanedustajat hyödyntävät sopeutumisrahansa – opiskelua, mietiskelyä, sairaan äidin hoitamista...

  8. 8

   Sotilaskotiliitto pahastui, kun yrittäjä myi ”Sotkun munkkeja” ilman lupaa – nyt munkkivaunu seisoo torilla tyhjillään

  9. 9

   Tiskitabletit puoliksi ja hernekeiton herneet uusiokäyttöön – Miksi säästävää nuukailua pidetään nolona?

  10. 10

   Näin asennetaan paskalain vaatima jätevesi­järjestelmä – katso kuvat urakasta vaihe vaiheelta

  11. Näytä lisää