Mehiläinen rekrytoi etenkin hoitajia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mehiläinen pestaa yli tuhat työntekijää – näille ammattilaisille on luvassa töitä

Mehiläinen palkkaa yli 500 hoitajaa. Lisäksi se tarvitsee työterveysammattilaisia, hammaslääkäreitä ja lääkäreitä sekä muuta henkilökuntaa. Toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää ennakoi, että vain erityisosaajista voi tulla pulaa.

Yli puolet Mehiläisessä avautuvista työpaikoista on hoitajille: lähi- ja sairaanhoitajille.

11.9.2017 15:16

Terveyspalveluyritys Mehiläinen aikoo palkata yli tuhat työntekijää. Yhtiön toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kertoo, että näistä 95 prosenttia on sosiaali- ja terveydenhoitoalan väkeä.

– Lähihoitaja on merkittävin nimike. Heitä ja sairaanhoitajia on yli puolet tarvittavista ammattilaisista.

Näiden lisäksi Mehiläinen tarvitsee muun muassa työterveyshuollon osaajia, lääkäreitä ja hammaslääkäreitä, psykologeja ja sosionomeja. Myös taloushallinnon ja viestinnän ammattilaisia, ohjelmistokoodareita, ravintolanemäntiä ja kokkeja on tarkoitus palkata.

Järvenpää perustelee rekrytointeja toiminnan laajentamisella. Yritys avaa syksystä alkaen uusia hoivakoteja suunnilleen parin viikon välein ja toisaalta investoi myös lääkärikeskuspalveluidensa laajentamiseen, magneettikuvauslaitteisiin ja uusiin leikkaussaleihin.

Mehiläinen laajentaa toimintaansa muun muassa Porissa, Mikkelissä, Joensuussa, Rovaniemellä, Porvoossa, Järvenpäässä, Jyväskylässä, Lahdessa, Raumalla, Hämeenlinnassa ja Kokkolassa.

– Melkein kaikilla näillä paikkakunnilla meillä on jo toimintaa, Järvenpää kertoo.

Mikkelissä ja Järvenpäässä Mehiläinen vasta aloittaa lääkärikeskus- ja työterveyspalvelut. Porvoossa, Seinäjoella, Porissa ja Joensuussa yhtiö laajentaa merkittävästi erikoislääkäri- ja sairaalapalveluihin.

Hoitohenkilökunnasta ei ole pulaa

Rekrytointitilanne on Järvenpään mukaan hyvä ja hän uskoo, että suunnitelmat toteutuvat jokseenkin kivuttomasti.

– Joillakin paikkakunnilla voi olla pulaa erityisosaajista. Esimerkiksi pienessä kunnassa ei välttämättä asu yhtään työterveyshuollon erikoislääkäriä, joka olisi käytettävissä, hän kuvaa.

Takavuosina lääkärikoulutusta kaksinkertaistettiin, minkä vuoksi lääkäreitä on tarjolla melko hyvin.

Mehiläinen on kasvanut viime vuosina niin yritysostoin kuin orgaanisestikin. Nyt suunniteltu laajennus liittyy osaltaan myös yhtiön kesällä LähiTapiolan kanssa tehtyyn kumppanuussopimukseen. Taustalla on toki sote-uudistuskin, vaikka Järvenpään mukaan suuri osa uudistuksista ei liity siihen.

– Olemme jo nyt iso kuntien hoivapalveluiden tuottaja, tuli sotea tai ei, hän huomauttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?