Talousvaikeuksissa ollut Nanso yllättää – uudistuu ja avaa jopa kymmenen uutta myymälää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Talousvaikeuksissa ollut Nanso yllättää – uudistuu ja avaa jopa kymmenen uutta myymälää

Nanso uudistaa ilmettä ja laajenee koko maassa.

3.9.2017 20:40

Vaikeuksista kärsineen vaateyhtiö Nanson tulevaisuus näyttää valoisalta toisin kuin toisen kotimaisen vaateketjun Seppälän tilanne.

Ylen mukaan Nanso on avaamassa viidestä kymmeneen uutta myymälää lähivuosina.

Kasvua yhtiö hakee erityisesti kotimaasta. Myymälöitä avataan etelä- ja keski-Suomen kasvukeskuksiin, Nanson toimitusjohtaja Antti Rönkkö kertoo Taloussanomille.

Vaatealan myynti on Ylen mukaan vajaassa viidessä vuodessa pudonnut noin 400 miljoonaa euroa. Ulkomaiset verkkokaupat syövät myyntiä ja myös taantuma on rokottanut erityisesti vaatteiden ostohalua. Seppälän kohdalla tilanne on käymässä ylivoimaiseksi, sillä yhtiötä haetaan konkurssiin.

– Sympatiat ovat heidän puolellaan, kun tiedän että ala on järjettömän kilpailtu. Ei tämä helppoa ole kenellekään.

Nanson osalta Rönkkö on tyytyväinen vuoden myyntilukuihin. Jatkuvien brändien kasvua on alkuvuodesta jopa 30 prosenttia ja verkkokaupassa 70 prosenttia vuoden alusta heinäkuulle viimevuotiseen verrattuna.

Nanson mallistoa vuodelta 2012. Yhtiö pyrkii eroon vanhasta ilmeestä ja kovin räikeistä kuoseista.

– Olemme tehneet jo paljon uudistuksia ja ne jatkuvat, sekä myymälöiden määrässä että niiden ilmeen uudistamisessa. Palaute on ollut ostajilta hyvää.

– Ajatus ei ole vaatesuunnittelussa se, että ratsastaisimme hirveästi tällä retrobuumilla vaan haemme sitä, että ilme uudistuu ehkä jopa hieman hillitymmäksi.

– Meillä on aikaisemmin ollut räväköitä ja värikkäitä, jopa räikeitä mallistoja, nyt haetaan enemmän harmoniaa, yhteensopivuutta ja myös yksivärisiä ja pienikuosisia vaatteita.

Nanso on kokonaan suomalainen yritys omistajia ja henkilökuntaa myöten tuotantoa lukuun ottamatta. Vaatteet tulevat pääosin Tallinnasta, osin muualta Euroopasta. Huiveja on tullut Hongkongista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?