Ahvenanmaan rikkain mies HBL:ssä: Koulua, terveydenhuoltoa ja vanhustenhoitoa ei voi pyörittää kuin osakeyhtiötä

Liikemies Anders Wiklöf kritisoi haastattelussa julkisten palveluiden yksityistämistä.

Anders Wiklöf kertoo HBL:n haastattelussa elämästään ja näkemyksiään mm. politiikasta.

27.8.2017 14:09

Ahvenanmaalla asuva liikemies, kauppaneuvos, kunniatohtori Anders Wiklöf puhuu Hufvudstadsbladetin haastattelussa muun muassa hulppeasta elämäntyylistään ja politiikasta.

Lehdessä Ahvenanmaan rikkain mies ottaa kantaa muun muassa julkisten palveluiden yksityistämiseen. Hän kertoo tulevansa vihaiseksi nähdessään, miten poliitikot nykyään toimivat.

– Meillä on liikaa kapitalismia ja yrityskulttuuria valtiolla ja kunnissa. Koulutusta, terveydenhuoltoa ja vanhustenhoitoa ei voi pyörittää kuin osakeyhtiötä.

Wiklöf mainitsee haastattelussa kotikaupunkinsa Maarianhaminan kaupungin poliitikot ja sanoo yllättyneensä heidän kaavailemistaan säästötoimenpiteistä, jotka Wiklöfin mukaan kohdistuisivat etenkin vanhuksiin ja työntekijöihin.

Ahvenanmaan rikkain mies raottaa haastattelussa myös ylellistä elämäänsä ja kertoo omistavansa kaksi Bentley-luksusautoa, joista toista hän käyttää kesällä ja toista talvella.

Itse varallisuutensa kerännyt liikemies kertoo, että menestyksestä huolimatta hänen ajatusmaailmassaan työntekijöiden merkitys ja hyvinvointi on pysynyt vuosien varrella tärkeänä. Wiklöfin isä oli Pohjanmaalta Ahvenanmaalle muuttanut muurari.

– Yrittäjä ei ole mitään ilman lahjakkaita työntekijöitä. Molempia tarvitaan, ja molempien on työskenneltävä yhdessä. Siksi työntekijöistä on huolehdittava.

Wiklöf aloitti liikemiehen uransa jo nuorena myymällä ensin koneiden varaosia yrityksille ja seuraavaksi Mercedes-Benzejä. Autokaupasta hän siirtyi myöhemmin elintarvikekauppaan ja sijoittamiseen. Wiklöfin konsernilla, Wiklöf Holdingilla on useita päätoimialoja. Wiklöf Holding huolehtii muun muassa ruotsinlaivojen tavaralogistiikasta ja taxfree-kaupasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?