Seppälän saneeraus keskeytyy - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Seppälässä vaarassa 270 työpaikkaa – ”Olemme kiitollisia pitkämielisyydestä”

Kesän heikosti sujunut myynti on katkaissut kamelin selän, ja Seppälän yrityssaneeraukselle haetaan keskeytystä.

Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff.

21.8.2017 10:08

Yrityssaneerauksessa olevan vaateketju Seppälän tilanne alkaa näyttää erittäin synkeältä. Verohallinto on viheltänyt on pelin poikki, mutta vielä vaikeammaksi tilanteen tekee yrityssaneerauksen keskeytys.

– Selvitysmies jätti perjantaina saneerausmenettelyn keskeytyspyynnön käräjäoikeudelle ja verottaja haki samanaikaisesti meitä konkurssiin, toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff kertoo Taloussanomille.

Huhtikuussa Helsingin käräjäoikeus hyväksyi Seppälä Oy:n ja sen tytäryhtiö Seppälä Finlandin yrityssaneerauksen. Tuolloin ilmoitettiin, että myymälöiden määrä aiotaan puolittaa.

Tuolloin Seppälä Oy:llä oli velkaa 6,5 miljoonaa euroa ja Seppälä Finlandilla 13,3 miljoonaa euroa.

– Tilanne on surullinen. Seppälän tilanne on ollut pitkään haasteellinen, ja velkojilta on vaadittu suunnatonta kärsivällisyyttä. Olemme kiitollisia pitkämielisyydestä, koimme Seppälän pelastamisen yhteiseksi tavoitteeksi, Melentjeff sanoo.

”270 työsuhteet vaarassa”

Hänen mukaansa yhtiö on onnistunut tekemään suuria muutoksia kustannusrakenteeseensa.

– Se on vaatinut kovaa työtä ja raskaita päätöksiä. Toimenpiteiden ansiosta syksymme näytti lupaavalta. Olemme saaneet tappiokierteen taitettua ja uskoimme yrityksen tekevän voittoa loppuvuonna.

Kesän heikot myynnit kuitenkin vaikuttivat Melentfeffin mukaan siihen, että maksukyky heikkeni entisestään ja verottajan kärsivällisyys loppui.

– Verottajalla on varmasti omat, tarkat ohjeistukset, jonka mukaan on edettävä. Vaikka saisimme maksettua verottajalle heidän saatavansa, yrityssaneerauksen keskeytys on meille suuri asia, kuinka pystymme jatkamaan ilman saneerausta.

Melentjeff puhuu vieläkin yhtiön pelastamisen puolesta. Hän sanoo, että Seppälän tulos on käännettävissä kesän heikoista myynneistä huolimatta ja että uudella kulurakenteella hän uskoo positiiviseen tulokseen syksyn osalta.

– Nyt selvitämme tilannetta, ja katsotaan seuraavat toimenpiteet konkurssihakemuksen suhteen. Myymälät ovat auki normaalisti. Jos konkurssiin päädytään, niin silloin meidän noin 270 henkilön työsuhteet ovat vaarassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?