Veronmaksajat: Palkansaajien verotus uhkaa kiristyä merkittävästi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Veronmaksajat: Palkansaajien verotus uhkaa kiristyä merkittävästi

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus uhkaisi toteutuessaan kiristää palkansaajien verotusta selvästi vuonna 2018, arvioi Veronmaksajain keskusliitto.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) pitää infoa toimittajille valtiovarainministeriön sisäisistä budjettineuvotteluista Espossa tiistaina 8. elokuuta 2017.

9.8.2017 18:29

Veronmaksajain keskusliiton mukaan keskituloisen 3 312 euroa kuussa ansaitsevan veroprosentti nousisi 0,4 prosenttiyksikköä 30,4 prosentista 30,8 prosenttiin. Keskituloisen nettopalkan ostovoima alenisi 0,7 prosenttia.

Näissä Veronmaksajien arvioissa on valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen ja työmarkkinoiden kilpailukykysopimuksen vero- ja maksumuutosten lisäksi huomioitu arvioidun ansio- ja hintakehityksen vaikutukset veroihin ja ostovoimaan. Laskelmassa ansiotason oletetaan nousevan keskimäärin 1,2 prosenttia ja hintatason 1,3 prosenttia vuonna 2018.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtisen mukaan palkkaverotusta nyt uhkaavat kiristykset pitää purkaa kokonaan hallituksen budjettiriihessä elokuun lopulla.

– Liittokierrokselta laajasti toivottu palkkamaltti ei synny itsekseen, vaan se edellyttää tuekseen myös hallituksen veromalttia, Lehtinen toteaa liiton tiedotteessa.

Lehtisen mukaan hallituksen on budjettiriihessään syytä päättää noin 400 miljoonan euron kompensoivista kevennyksistä, jotta palkansaajien verotusta ensi vuonna uhkaava kiristyminen voidaan estää kaikilla tulotasoilla.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) tiedotti keskiviikkona, että hallituksen tulee pitää kiinni hallitusohjelman lupauksesta, että työn verotusta ei kiristetä.

– Siksi palkansaajille kilpailukykysopimuksessa kohdennetut sivukulujen korotukset tulee ensi vuonna kompensoida ansiotuloverotuksessa, EK tiedotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?