Kysely: Tässä on Suomen kolme "vihatuinta" yritystä

Talvivaara, Nordea ja Nestle ovat Suomen "vihatuimmat" yritykset, ilmenee viestinnän konsulttiyritys Tekirin teettämästä kyselytutkimuksesta.

11.7.2017 20:10

Kolme neljännestä suomalaisista ei kuitenkaan vihaa kyselyn mukaan mitään yritystä. Jos suomalainen kertoo vihaavansa jotakin yritystä, syynä on ihmisten terveyden vaarantaminen, työntekijöiden huono kohtelu, verojen kiertäminen tai epäeettinen toiminta.

Talvivaaran, Nordean ja Nestlen jälkeen seuraavaksi eniten mainintoja kyselyssä saivat valtio-omisteinen kaivosyhtiö Terrafame, sähköyhtiö Fortum ja sähkönsiirtoyhtiö Caruna.

Yritysten saamat maininnat ovat kuitenkin huomattavan vähäisiä. Useimmin mainitun Talvivaaran nimesi inhokikseen vain 3,3 prosenttia tutkimukseen osallistuneista tuhannesta 15–79-vuotiaista suomalaisesta.

Kyselyssä vihaa aiheuttavien kärkeen nousivat epäeettisesti toimivat yritykset ja sellaiset toimijat, jotka eivät huomioi ympäristöä tai luontoa. Seuraavaksi eniten mainintoja saivat yritykset, jotka eivät maksa veroja Suomeen, kiertävät niitä tai hamuavat kohtuuttomia voittoja.

Vihattavina toimialoina erottuivat myös puhelinmyynti, pikavippiyritykset, energia-ala, kaivosteollisuus, pankit ja turkistarhaus. Lisäksi ulkomaiset terveyspalvelujen tuottajat ja tupakkateollisuus saivat joitakin mainintoja.

Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa julkisti kyselyn tulokset tiistaina Porin SuomiAreena-tapahtumassa. Saukkomaa toimi myös juontajana keskustelutilaisuudessa Suomen vihatuimmista yrityksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?