Tämä yritys kasvaa maailman viidenneksi suurimmaksi ”taloudeksi”, miljardööri väittää

Vuonna 2036 verkkokauppajätti Alibaballa on kaksi miljardia asiakasta, ennakoi perustaja Jack Ma. Jos Man tavoitteet toteutuvat, Alibaba kasvaisi yhdeksi maailman isoimmista ”talouksista” suurvaltojen taakse.

–Jos yhtiö voi palvella kahta miljardia asiakasta, se on kolmasosa maailman asukkaista. Jos yhtiö voi luoda sata miljoonaa työpaikkaa, se on varmaankin enemmän kuin valtaosa hallituksista, Jack Ma pohti.

16.6.2017 18:35

Hurjaa vauhtia kasvanut verkkokauppajätti Alibaba tähyää kovaa kasvua myös tulevina vuosikymmeninä. Niin kovaa, että yrityksen perustaja Jack Ma uhosi viime viikolla, että Alibaba olisi vuonna 2036 ”maailman viidenneksi suurin talous”. Man näkemyksistä kertoo hongkongilaislehti South China Morning Post.

Alibaba tunnetaan parhaiten sen verkkokauppa Taobasta, mistä voi ostaa kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Kun kiinalaiselta kysyy, mistä jokin on ostettu, vastaus on useimmiten Taobao. Alibaballa on myös esimerkiksi oma maksusovellus Alipay, jota on otettu käyttöön Suomessakin kiinalaismatkailijoiden miellyttämiseksi.

Supertähdeksi noussut Jack Ma kertoi viime viikolla sijoittajille tulevaisuuden tavoitteistaan: 19 vuoden kuluessa Alibaba on luonut sata miljoonaa työpaikkaa ja sen toiminta tukee kymmentä miljoonaa voittoa tekevää yritystä palvelualustansa kautta. Asiakkaita olisi tuossa vaiheessa kaksi miljardia. Heistä 800 miljoonaa on kiinalaisia.

– Jos yhtiö voi palvella kahta miljardia asiakasta, se on kolmasosa maailman asukkaista. Jos yhtiö voi luoda sata miljoonaa työpaikkaa, se on varmaankin enemmän kuin valtaosa hallituksista, Ma pohti.

Jos firma tukee toiminnallaan vielä kymmentä miljoonaa muuta yritystä, sitä pitäisi kutsua jo omaksi taloudekseen, Ma järkeili.

Jos Man ennusteet kävisivät toteen, Alibaba olisi maailman viidenneksi suurin ”talous”. Sen edellä olisivat Yhdysvallat, Eurooppa, Japani ja yrityksen kotimaa Kiina. Man mukaan yhtiön nykyisen myynnin arvolla mitattuna se olisi 22. suurin talous Argentiinan jäljessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?