Hotelli- ja ravintolayhtiö Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman kertoo, että yhtiö aikoo kuta kuinkin samaan aikaan syksyllä avata kolme Taco Bell -ravintolaa Suomeen
– Yksi tulee Helsingin keskustaan ja kaksi muuta muualle pääkaupunkiseudulle todennäköisesti Espooseen tai Vantaalle jonkun kauppakeskuksen yhteyteen, Backman sanoo.
Sen jälkeen ketjua laajennetaan. Backmanin mukaan tarkoitus on, että kolmen vuoden aikana Suomessa on yhteensä kymmenen Taco Belliä.
Hän kertoo, että näistäkin suurin osa on pääkaupunkiseudulla, mutta joku muukin iso kaupunki voi tulla kyseeseen.
Backmann ennakoi, että Taco Bell saattaisi levitä vähän samalla tavalla kuin Restelin pyörittämä Burger King -hampurilaisketju. Siihen kuuluvien pikaruokaravintoloiden määrä kohoaa lähiaikoina 30:een.
– Verkoston rakentaminen on puolivälissä, Backmann sanoo.
Hänen mukaansa Restelillä on tarkoitus avata yhteensä ainakin 60 Burger Kingiä.
Kuten Burger Kingiä, Restel alkaa pyörittää myös Taco Belliä franchise-yrittäjänä. Taco Bell on Backmanin mukaan maailman tunnetuin meksikolaista ruokaa tarjoava brändi.
Meksikolaisuus on kuitenkin suhteellista, eikä aterioiden edes väitetä olevan samanlaisia, joita Meksikossa syödään.
– Ruoka on kalifornialaista amerikkalaista meksikolaista ruokaa, Backman määrittelee.