Ammattiliitto Pron terveiset hallitukselle: Nollalinja ei jatku syksyllä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ammattiliitto Pron terveiset hallitukselle: Nollalinja ei jatku syksyllä

Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Julkaistu: 19.5.2017 16:29

Pron edustajiston mukaan talouskasvu antaa edellytykset palkankorotuksiin.

Ammattiliitto Pron edustajiston mukaan nollalinja ei käy tulevissa sopimusneuvotteluissa. Prossa on parhaillaan käynnissä tulevan syksyn työehtosopimusneuvotteluiden valmistelu.

Pron edustajiston mukaan talouskasvu antaa edellytykset palkankorotuksiin syksyn sopimusneuvotteluissa.

Pro linjaa tiedotteessa, että Suomen hallituksen vaatimukset nollalinjasta ovat täysin ristiriidassa hallituksen omien päätösten kanssa, joilla on heikennetty palkansaajien ostovoimaa, leikattu lomakorvauksia sekä pidennetty työaikaa. Pro katsoo, että hallitus syö itse talouskasvun edellytyksiä ostovoiman heikennyksillä.

– Ammattiliitto Pron edustajiston mukaan talouskasvu antaa edellytykset palkankorotuksiin syksyn sopimusneuvotteluissa. Prolaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskentelevien palkkakehityksen tulee vastata osaamisen kehittymistä ja työn vaatimustason kasvua, tiedotteessa linjataan.

Edustajisto katsoo, että taloudellisen tilanteen parantuminen, jäsenten ostovoiman turvaaminen sekä pitkään jatkunut nollalinja palkankorotuksissa luovat perustellun lähtökohdan sille, että syksyn neuvotteluissa nollakorotukset eivät enää käy.

Keskisuomalainen kertoi aiemmin tänään, että valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) vaatii työmarkkinajärjestöiltä palkkamalttia syksyn neuvotteluihin.

Orpo sanoo lehdelle, että palkankorotusten olisi hyvä olla lähellä nollalinjaa.

Orpo perustelee tiukkaa linjaansa seitsemän vuotta kestäneellä taloustaantumalla. Hänen mukaansa maltillinen ratkaisu tukisi työllisyyttä ja talouskasvua. Lehden mukaan Orpo on valmis tuntuviin palkankorotuksiin vasta sitten, kun orastava talouskasvu on saatu vakiinnutettua.

– Toki palkkaneuvottelut ovat työmarkkinaosapuolten asia, mutta näin ministerinä toivon nyt malttia kaikilta, Orpo sanoi lehdelle.

Orpon mukaan suomalaisten ostovoiman säilyttämisessä avainasemassa on työn verotuksen keventäminen.

– Sen voin luvata hallitusohjelman mukaisesti, ettei hallitus kiristä työn verotusta, Orpo sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?