Sijoittajakonkari Ray Dalio huolestui tulevaisuudesta: ”Pitkän aikavälin näkymät pelottavat”

Maailman tunnetuimpiin sijoittajiin lukeutuva Ray Dalio ilmaisi verkkoyhteisöpalvelu LinkedInissä syvän huolensa talouden tulevaisuudennäkymistä.

Ray Dalio Davosissa Maailman talousfoorumin tapaamisessa tammikuussa 2017.

13.5.2017 13:17

Sijoittajakonkari Ray Dalio on 150 miljardin dollarin suuruisen Bridgewater-hedgerahaston perustaja ja lukeutuu maailman tunnetuimpiin sijoittajiin.

Dalio kirjoitti perjantaina verkkoyhteisöpalvelu LinkedIniin, että hänen tuntemuksensa tämän hetken talouden tilasta on ihan ”OK”, mutta on alkanut toden teolla huolestua tulevaisuudesta.

– Suuri kuva näyttää siltä, että lyhyen aikavälin näkymät näyttävät hyvältä ja pitkän aikavälin näkymät pelottavat, hän kirjoitti.

Hänen mukaansa epävakautta on nyt vähän ja lamaa ei ole tiedossa ainakaan seuraavaan pariin vuoteen. Dalio kirjoitti myös, että kun seuraava talouden alamäki lopulta taas alkaa, se aiheuttaa paljon enemmän sosiaalista ja poliittista konfliktia kuin mitä tällä hetkellä on. Hänen mielestään poliittiset jännitteet ovat nyt korkealla siihen nähden, että taloudessa menee hyvin.

Yhdysvaltalaismedia CNBC listasi Dalion kirjoituksesta neljä kohtaa, jotka ovat syynä sijoittajan pessimismiin:

1. Talouskasvu on parhaimmillaan tai lähellä sitä, eikä näkyvissä ole merkittäviä taloudellisia riskejä seuraavan parin vuoden aikana.

2. Merkittävät pitkän aikavälin ongelmat kuten korkea velkataso ja rajoitettu keskuspankin valta sekä lisääntyneet sosiaalimaksut.

3. Yhteiskunnalliset ja poliittiset ristiriidat korkealla tasolla viime vuosikymmeniin nähden.

4. Ristiriidat yleensä lisääntyvät, kun taloustilanne huononee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?