Trump heikensi kaikessa hiljaisuudessa naisten oikeuksia työpaikalla

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on kaikessa hiljaisuudessa heikentänyt naisten oikeuksia työpaikalla.

6.4.2017 19:45

NBC:n mukaan Trump kumosi viime viikon alussa edeltäjänsä Barack Obaman asetuksen, joka pyrki edistämään palkkatasa-arvoa ja vähentämään seksuaalista häirintää työpaikalla.

Uutinen jäi tuolloin muiden poliittisten uutisten jalkoihin, mutta naisasiajärjestöt pyrkivät saamaan sille huomiota tällä viikolla, kun Yhdysvalloissa vietettiin palkkatasa-arvopäivää.

Obaman aikana valtio teetti työtä ainoastaan yrityksillä, jotka osoittivat maksavansa miehille ja naisille samasta työstä samaa palkkaa. Valtion urakan saamisen ehtona oli myös, että yritys ei saanut pakottaa käsittelemään syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä suljetuin ovin.

Yrityksillä on Yhdysvalloissa usein tapana vaatia, että kaikki syytökset seksuaalisesta häirinnästä sovitellaan suljetuin ovin. Kun asiaa ei viedä oikeuteen, siitä ei jää minkäänlaista julkista merkintää. Tällöin on mahdollista, että saman henkilön epäiltyjä kähmintätapauksia sovitellaan suljetuin ovin kerta toisensa jälkeen, eivätkä väitetyt uhrit koskaan saa tietää, etteivät olleet yksin tilanteensa kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?