Palkittua kerrostaloa hehkutettiin ”laadukkaasta rakentamisesta” – useita kosteusvaurioita muutamassa vuodessa

Kosteusvauriot ovat piinanneet Vuoden Betonirakenne 2014 -palkinnon voittaneen Helsingin kaupungin vuokratalon asukkaita.

Palkittu rakennus on kuvassa oikealla

28.3.2017 20:55

Palkittu Helsingin kaupungin vuokratalo on kärsinyt useista vesivahingoista. Heka Länsisatamankatu 23 rakennettiin vuonna 2014.

– On ollut yksi vesikattovuoto, yksi viemärivuoto ja pari rakenteessa olevista vioista johtuvaa vuotoa. Puhutaan viidestä vuodosta, Heka-Kantakaupunki Oy:n kiinteistöpäällikkö Jussi Isoaho kertoo Taloussanomille.

Isoahon mielestä viisi vesivahinkoa on pieni määrä eikä rakennus ole poikkeuksellisen kehnosti rakennettu.

– Se on ihan hyvin tehty, Isoaho sanoi.

Vuokratalo voitti Betoniteollisuus ry:n kilpailussa Vuoden Betonirakenne 2014 -palkinnon. Sen päärakennuttaja on NCC Rakennus Oy.

”Kohde on hyvä esimerkki asuntotuotantorakentamisesta, missä taitavalla betonin käytöllä on aikaansaatu kestävää ja laadukasta rakentamista”, hehkutettiin Betoniteollisuus ry:n tiedotteessa.

Vuodot ovat aiheuttaneet Isoahon mukaan vahinkoja neljään asuntoon.

– On tullut pintavaurioita, joita on korjattu.

Isoaho kertoo, että vuotojen syynä ovat olleet virheet rakennuksessa. Yhdessä tapauksessa vuoto johtui hänen mukaansa asukkaan pesukoneen liitännästä. Osa vahingoista on vielä korjaamatta.

Ilkka Ovaska kertoi eilen Yleisradion jutussa asuneensa kosteusvaurioista kärsineessä talossa vuodesta 2014 alkaen.

Jo ensimmäisten kovien kesäsateiden aikaan parvekkeelle valui vettä, joka turvotti puurakenteita. Viime lokakuussa tuli muitakin ongelmia.

– Keittiössä, olohuoneessa ja parvekkeen ovessa oli kolme vesikelloa täynnä vettä. Suurin niistä oli noin kolmen kämmenen kokoinen, Ovaska kertoi Ylelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?