Juristeilta meni tähän 360 000 tuntia – tietokone tekee sekunneissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Juristeilta meni tähän 360 000 tuntia – tietokone tekee sekunneissa

Yhdysvaltain suurimman pankin JPMorganin käyttämä ohjelmisto selviää sekunneissa siitä, mihin yhtiön lakiosastolta meni ennen tuhansia tunteja vuodessa.

28.2.2017 21:54

COIN-niminen ohjelmisto säästää ihmisten aikaa tulkitsemalla lakitekstiä ja sopimuksia. Niitä on käsitelty 12 000 vuodessa. COIN myös tekee vähemmän virheitä kuin ihmiset – eikä pyydä lomaa.

Pankeissa on pelätty asiakkaiden menetystä startupeille, ja finanssikriisistä voittajana selvinnyt JPMorgan on ottanut teknologisen kehityksen tuoman haasteen tosissaan. Sen teknologiabudjetti on tänä vuonna yhdeksän prosenttia arvioidusta liikevaihdosta, mikä on kaksi kertaa keskimääräinen alalla.

COIN onkin JPMorganille vasta alkua.

Pankki tähtää alansa teknologiajohtajaksi ja on perustanut tiimejä tutkimaan muun muassa big dataa ja robotiikkaa. Siitä on tarkoitus luoda uutta liiketoimintaa, samalla kun kulut ja riskit kutistuvat.

Pankin mukaan investoinnit ovat kannattaneet, vaikka kaikista teknologiaprojekteista ei odotetakaan menestyksiä. Maailma muuttuu niin nopeasti, ettei vielä voi edes tietää, mitä tulevaisuudessa tarvitaan, JPMorganin talousjohtaja Marianne Lake sanoo uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Ainakin erään viimevuotisen kyselyn mukaan pankkialalla ei pelätä työpaikkojen puolesta, vaan automatisaatio on otettu vastaan toiveikkaasti. Options Groupin kyselyyn vastanneista 3200 Wall Streetin asiantuntijasta suurin osa odotti teknologian tehostavan työntekoa ja edistävän heidän uriaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?