Terrafamen uusi omistaja on Caymansaarille rekisteröity sijoitusrahasto

Trafigura on ollut ympäristöjärjestöjen, kuten Greenpeacen kritiikin kohteena. Muutama vuosi Hollannissa nostettiin syyte yhtiötä vastaan vaarallisten jätteiden laittomasta kuljetuksesta Afrikkaan.

Trafiguraan kuuluu sijoitusrahasto Galena, joka haukkaa 15,5 prosenttia Terrafamesta.

10.2.2017 14:43

Singaporelainen Trafigura on perustettu vuonna 1993, ja se on keskittynyt raaka-aineiden, kuten öljyn ja metallien kauppaan. Yhtiöllä on 61 toimipistettä 36 eri maassa.

Trafiguralla on 49,6 prosentin omistus öljytuotteiden varastointi- ja jakeluyhtiössä Puma Energyssä. Lisäksi konserniin kuuluvat terminaali-, varastointi- ja logistiikka-alan toimija Impala Terminals sekä Trafiguran Mining Group, puolikas kauppaan ja logistiikkaan erikoistuneesta DT Groupista ja nyt Terrafamen rahoitukseen osallistunut Galena Asset Management, joka on itsenäinen sijoitusyhtiö.

Terrafame-järjestelyyn osallistuva Galena Private Equity Resources Fund on Caymansaarille rekisteröity sijoitusyhtiö.

Rahasto on enemmistöomistaja Bowie Resource Partnersissa, jolla on neljä lämpöhiilikaivosta Yhdysvalloissa Utahissa ja Coloradossa..

– Rahasto on myös enemmistösijoittaja Mawson Westissä, joka on Katangan alueella Kongon demokraattisessa tasavallassa toimiva kuparin ja hopean tuotantoon keskittyvä yhtiö, tiedotteessa todetaan.

Trafiguran liikevaihto ylsi viime vuonna 98,1 miljardiin dollariin. Yhtiö on ollut ajoittain ympäristöjärjestöjen, kuten Greenpeacen kritiikin kohteena. Muutama vuosi Hollannissa nostettiin syyte yhtiötä vastaan vaarallisten jätteiden laittomasta kuljetuksesta Afrikkaan.

  • Katso video Terrafamen tiedotustilaisuudesta, jossa elinkeinoministeri Mika Lintilä ja Trafigura-konsernin toimitusjohtaja Jeremy Weir vastailivat median kysymyksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?