Kiinalaiset ostivat jo osan Uudenkaupungin autotehtaasta – valtio aikoo silti pysyä mukana

Viidennes Valmet Automotivesta myytiin Kiinaan, mutta valtion sijoitusyhtiö Teollisuussijoitus aikoo pysyä suuromistajana.

30.1.2017 17:25

Valmet Automotiven omistajapohja laajeni, kun kiinalainen teknologiayritys Contemporary Amperex Technology (CATL) osti osakeosakennissa 22 prosenttia yhtiöstä.

Suurimmiksi omistajiksi jäävät yhä 39 prosentin osuuksilla valtion omistama Teollisuussijoitus ja yksityinen sijoitusyhtiö Pontos.

Ne ovat olleet mukana Valmet Automotivessa vuodesta 2010 saakka. Kiinalaisyhtiön mukaantulo herättää kysymyksen siitä, ovatko pääomistajat suunnitelleet osakkeidensa myymistä.

Teollisuussijoituksen teollisista sijoituksista vastaava johtaja Kimmo Viertola vakuuttaa Taloussanomille, ettei Teollisuussijoituksella ole aikeita irtautua Valmet Automotivesta. Viertolan mukaan Teollisuussijoituksen tavoitteena on kehittää yhtiötä.

– Me olemme pitkäjänteinen sijoittaja, ja kumppanuus CATL:n kanssa etenkin sähköautojen kehittämisessä vahvistaa Valmet Automotiven asemaa, Viertola sanoo.

Viertolan mukaan Teollisuussijoitus on mukana Valmet Automotivessa näillä näkymin vielä vuosia.

Pääomasijoitusrahastojen elinikä on tyypillisesti rajattu kymmeneen vuoteen, mutta Teollisuussijoituksella ei tällaisia rajoituksia ole.

Uudenkaupungin autotehtaan lisäksi Valmet Automotivella on tehtaat Saksan Osnabrückissa ja Puolan Zaryssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?