Perussuomalaisilta tyly vastaanotto Bernerin esitykselle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisilta tyly vastaanotto Bernerin esitykselle

Perussuomalaiset ei lämmennyt yhtään aiempaa enemmän liikenneministeri Anne Bernerin tänään esittelemälle liikenteen kokonaisuudistukselle.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho suhtautuu vielä epäillen liikenneuudistukseen.

19.1.2017 12:19

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho suhtautuu liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) tänään esittelemään liikenneuudistukseen penseästi.

– Lähtökohtaisesti perussuomalaiset eivät ole edelleenkään sitoutuneet mihinkään muuhun kuin siihen, että selvitys tehdään. Ja se on nyt tehty. Jatkotoimet ovat täysin auki, Terho sanoi Taloussanomille.

Berner sanoi tiedotustilaisuudessa, että selvitys lähtee seuraavaksi lausuntokierrokselle ja avataan kansalaiskeskusteluun, mutta että uudistuksella on myös kiire. Valmista pitää tulla ennen maakuntauudistusta vuotta 2019 ja siksi, että muutos olisi mahdollisimman kivuton muun muassa autokaupalle, hän sanoi.

– Hätäillen näin suurta asiassa ei missään nimessä edetä. Tässä tulemme ottamaan kaikki huolet huomioon. Mitään ei ole vielä päätetty. Ministeri- ja eduskuntaryhmämme tarvitsee nyt aikaa siihen huolelliseen tutustumiseen ja vaihtoehtojen miettimiseen, Terho sanoi.

– Lähtökohtaisesti meillä on edelleen samat varauksemme. Tämä ei saa lisätä autoilijan kustannuksia tai loukata yksityisyyttä tai saattaa eri paikoissa asuvia kansalaisia eriarvoiseen asemaan. Kaikki kysymykset käsitellään, ennen kuin edes harkitsemme asiassa etenemistä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) sanoi STT:n mukaan, että perussuomalaiset ei kannata liikenneverkkoyhtiöittämistä esitetyssä muodossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?