Professori Wibergin kyseenalaistaa yliopiston tehostamiset - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Professori Verkkouutisissa: Työhuonettani siivotaan 7 000 euron palkalla

Turun yliopiston professorin Matti Wibergin mielestä yliopisto näivettyy älyttömyyksien takia. Hän kyseenalaistaa Verkkouutisten blogissa tehostamisen nimissä tehtävät uudistukset.

15.1.2017 12:13

Valtio-opin professori Matti Wibergin kertoo Verkkouutisten blogissa muutoksista, jotka näyttävät olevan kaukana akateemisen opetuksen antamisesta ja tieteellisestä tutkimustoiminnasta, mutta joilla on taloudellista arvoaan oleellisesti suurempi vaikutus tuottavuuteen.

– Kehittämistoimista vastaavat ovat laskeneet mielekkääksi sen, että työhuonettani siivotaan 7 000 euron palkalla eikä 2 000 euron palkalla, Wiberg kirjoittaa.

Jollei työntekijä halua kärsiä likaisuudesta, hänen pitää Wibergin mukaan siivota itse, kun työnantaja jokaisella kilpailutuksella ostaa vähemmän siivousta.

– Tämä voi näyttää jonkun kamreerin mielestä siivouksen tehostamiselta, mutta se ei ole sitä. Se on tuhlausta.

Tuottavuutta ovat tehostamisen sijaan heikentäneet myös sihteeripalveluiden keskittäminen palvelukeskuksiin, mikä Wibergin mielestä johtaa siihen, että käytännössä professorit tekevät toimistosihteereidenkin työt.

He huoltavat kopiokoneita ja kirjoittavat matkalaskuja, varaavat luentosaleja, rekisteröivät opintoja ja tilaavat toimistotarvikkeita.

– Ei nouse Suomen tiede näillä puuhilla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?