S-ryhmän uusi älysovellus S-Drive ”kerää kaiken autoiluun liittyvän tiedon” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

S-ryhmän uusi älysovellus S-Drive ”kerää kaiken autoiluun liittyvän tiedon”

Julkaistu: 12.1.2017 14:37

S-ryhmään kuuluva Palin tuo markkinoille älyautoilupalvelun S-Driven, joka yhdistää autot, autoilijat, autoliikkeet verkkoon.

S-ryhmään kuuluva Palin on julkaissut uuden autoilijoille suunnatun S-Drive -palvelun.

Teleoperaattori Elisan kehittämä palvelu yhdistää autot, autoilijat, autoliikkeet ja autoilua tukevan yritysekosysteemin verkkoon ja kerää kaiken autoiluun liittyvän tiedon älypuhelinsovellukseen.

– Palvelumme luo uudenlaisen mallin, jossa autoilija, autoliike, huoltokorjaamo ja esimerkiksi vakuutusyhtiö voivat yhdessä tehdä sekä ajamisesta että auton omistamisesta helpompaa ja turvallisempaa kuin koskaan ennen. Tiedon avulla autoilijaa voidaan tukea missä ja milloin vain, sanoo Palinin toimitusjohtaja Petri Arvo.

– Nykyautot ovat jo täynnä sensoreita ja ohjelmistoja, ja verkkoyhteyden avulla erilaiset käyttö-, sijainti- ja vikatiedot voidaan valjastaa palvelumallien kehittämiseen ja ajamisen tukemiseen, Elisan IoT-hankkeen tuotehallinnasta vastaava johtaja Tommi Eklund jatkaa.

Autoihin asennetaan Helptenin etädiagnostiikkalaite, joka seuraa ajoneuvon tilaa jatkuvasti ja on pilvipalvelun kautta yhteydessä autoilijan mobiilisovellukseen sekä huoltokorjaamoille. Huolto- ja katsastuskutsut saapuvat automaattisesti.

Suoraan autosta saatujen vikatietojen avulla huoltokorjaamot varautuvat vikoihin ennakoiden. Autojen ja ajotavan historia tallentuu.

– Hyvin hoidettu ja käytetty auto saadaan myytyä nopeammin ja paremmalla jälleenmyyntihinnalla. Tässä voittavat kaikki, kuvailee Palinin Arvo.

S-Drive yhdistyy myös Lähi-Tapiolan vakuutusliiketoimintaan. S-Drive tuo Lähi-Tapiolalle mahdollisuuden ”uudenlaisten asiakaskeskeisten vakuutuspalvelumallien kehittämiseen”. Järjestelmien kehityksen ja yhteensovittamisen kerrotaan olevan toistaiseksi alkuvaiheessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?