114 kaupan lista – katso, mitkä Siwat ja Valintatalot ovat vaarassa

Keskon listalta selviää, mitkä Siwat ja Valintatalot saattavat hävitä.

3.1.2017 14:34

Kauppakonserni Kesko kertoi tänään aloittaneensa kahdet yt-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä 570:ttä ihmistä ja 114:ää kauppaa.

Kesko ilmoitti samassa yhteydessä, että osassa sen ostamia Siwoja ja Valintataloja joudutaan selvittämään, onko toimintaa tulevaisuudessa mahdollista jatkaa osana K-Markettien verkostoa.

Taloussanomat selvitti Keskosta, mitkä kaupat saattavat hävitä (katso alla koko lista). 114 sulkemisuhan alla on kauppoja Uudeltamaalta Lappiin. Kesko on jaotellut kaupat kahteen ryhmään.

Kauppoja, joissa selvitetään, onko ”kauppatoimintaa tulevaisuudessa mahdollista jatkaa osana K-Market-verkostoa kestävästi ja kannattavasti”, on 53 kappaletta ja niissä työskentelee 259 henkeä.

Muiden 61:n osalta on Kesko on aloittanut yt-menettelyn, jotta kauppojen asema Keskon lähikauppaverkostossa voidaan selvittää siinä tapauksessa, että niitä ei määräaikaan mennessä saada myytyä eteenpäin. Näissä kaupoissa on 311 työntekijää.

Keskon yt-neuvottelujen taustalla on yrityskauppa, jossa Kesko osti Suomen Lähikaupan Siwat ja Valintatalot, joita muutetaan nyt K-marketeiksi. Keskon mukaan K-Marketeiksi muuttuu ainakin 400 Siwaa ja Valintataloa.

Viime vuonna Siwoja ja Valintataloja muutettiin Keskon mukaan K-Marketeiksi yhteensä 223 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?