Kalatiskillä ”aina hirveä härdelli” – kauppias keksi mainion tavan, jolla asiakkaat välttävät jonotuskan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kalatiskillä ”aina hirveä härdelli” – kauppias keksi mainion tavan, jolla asiakkaat välttävät jonotuskan

Tunnettu tamperelainen kalakauppa keksi, miten asiakkaat voivat välttää jouluruuhkassa jonottelun, Aamulehti kertoi.

Kuvakaappaus kalakaupan Youtube-kanavalta.

23.12.2016 10:27

Ruokakauppojen ja kauppahallien jonot venyvät tänään aatonaattona vuoden pisimmilleen, kun suomalaiset ostavat jouluherkkuja pöytään. Tampereella tunnettu kauppahallin kalakauppias keksi, miten välttää tuskaisen pitkää jonottamista.

Nygren on käyttänyt muutaman vuoden ajan live-kameraa jonottajien palvelemisessa. Asiakas voi ottaa vuoronumeron, ja seurata puhelimestaan, milloin oma vuoro lähestyy. Asiasta kertoi Aamulehti.

– Aatonaattona on aina hirveä härdelli, ja ihmiset odottavat nyt malttavaisemmin. Tuossa on päivän mittaan 100–300 ihmistä jonossa, ja moni kyllästyy jonottamiseen, kun ei yhtään tiedä kaupanko se kestää, kalakauppiaan poika Valtteri Nygren sanoo Taloussanomille.

– Tämä pitää asiakkaamme meillä aika hyvin, kun jonottamisen aikana voi käydä ostoksilla, tai jossain syömässä tai kahvilla.

Kalaherkut Oy Nygrenin tiski avautui aamukahdeksalta. Vuoronumero rullasi jo kello 9.25 aikaan 157:ssä. Joulunaluspäivinä kalatiskillä työskentelee 12 myyjää, kun normaalisti heitä on kolme.

Nygrenin kalakauppa on toiminut 1970-luvulta, ja sen pitkät jonot ovat osa tamperelaisten joulunvalmistelun traditiota. Kauppa savustaa, graavaa ja maustaa itse lohensa ja sillinsä ja muut joulukalat.

Jonotusidean toteuttaminen oli helppoa ja halpaa, sillä siihen ei tarvittu kuin web-kamera ja Youtube-tili. Nygrenin tiedossa ei ole, että idea olisi levinnyt muihin liikkeisiin.

– Uskoisin, että tämä voisi toimia muuallakin. Ehkä siihen voisi joku kätevä kehittää kännykkäsovelluksen, jota voisi myydä kauppoihin ja virastoihin.

Katso alla olevalta videolta, millaisia jouluostoksia tavalliset suomalaiset tekivät torstaina Lidlissä, Citymarketissa ja Prismassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?