Suomalaisfirman luoma tekoäly vastaa hylätyille työnhakijoille - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suomalaisfirman tekoäly kirjoittaa henkilökohtaisia viestejä – ”rekrytoinnista aiempaa inhimillisempää”

Suomalaisfirmalla on vireillä patenttihakemus keksinnölleen. Firman mukaan tekoälyn avulla rekrytointiprosessista tulee aiempaa inhimillisempi.

22.12.2016 20:53 | Päivitetty 23.12.2016 9:17

Suomalainen vuonna 2014 perustettu TalentAdore on HR-teknologiayhtiö, jonka tuoreen keksinnön avulla tekoäly kirjoittaa työnhakijoille henkilökohtaisia viestejä rekrytointiprosessin etenemisestä.

– Työnhakija on koko ajan tietoinen, miten rekrytointiprosessi etenee juuri hänen kohdallaan. Mikäli hakijaa ei valita tehtävään, saa hän täysin henkilökohtaisen palautteen, jossa kerrotaan, mitä asioita rekrytoiva yritys piti positiivisina hänen kohdallaan ja mitä voisi vielä kehittää, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

TalentAdoren toimitusjohtaja Saku Valkama kertoo, että yhtiöllä on merkittäviä asiakkuuksia Suomessa, ja kansainvälinen kasvu suunnataan ensin Britanniaan sekä espanjankielisiin maihin.

Valkama kertoo Taloussanomille, että yhtiön tavoitteena on saada tulevana vuonna kymmeniä uusia asiakkuuksia.

Yhtiössä uskotaan, että sen kehittämän ratkaisun avulla työnhakijan kokemukset rekrytointiprosessista muuttuvat aiempaa myönteisemmiksi.

– Kertomalla kokemuksistaan sidosryhmilleen hänellä on aina mahdollisuus vaikuttaa yritysmielikuvaan. Asiakkaan tavoin työnhakija ansaitsee tulla kohdelluksi reilusti ja tasavertaisesti, yhtiö tiedottaa.

Yhtiön mukaan yksi rekrytointiprosessien puute on usein se, että hakija ei tiedä, miten rekrytointiprosessi etenee hänen osaltaan tai miksi hän ei tullut valituksi.

Valkaman tiimin keksinnössä ideana on se, että työnhakija saa geneerisen sähköpostiviestin sijaan henkilökohtaista palautetta, jonka tekoäly kirjoittaa ymmärrettäväksi tekstiksi rekrytoijan tekemien valintojen pohjalta tämän työaikaa säästäen.

Työnhakijan ja rekrytoijan käyttämän tekoälyn välinen viestittely voidaan käydä sähköpostitse.

– Jos rekryprosessissa oli sata hakijaa, niin 99 hylätylle on mahdollista antaa palaute ilman, että se vie ihmiseltä viikon työajan, Valkama sanoo.

Palautteen lopussa vastaanottajalle kerrotaan, että viesti on kirjoitettu erityisen työkalun avulla.

TalentAdore kertoo laittaneensa patenttihakemuksen vireille ratkaisustaan. Sen liikeideasta ja kansainvälistymisestä on innostunut myös tunnettujen suomalaisten pörssiyhtiöiden hallitusammattilainen Risto Siilasmaa.

Yhtiön mukaan Siilasmaa on yksi yhtiön uusista sijoittajista sijoitusyhtiönsä First Fellow Partners Oy:n kautta.

– Satsaus on suunnattu kansainväliseen kasvuumme ja tuotekehitykseen. Suomi säilyy meille tärkeänä, minkä lisäksi keskitymme vahvasti uusiin markkina-alueisiin, Valkama kertoo yhtiön tiedotteessa.

Yritys työllistää tällä hetkellä 12 ihmistä.

Huom! Juttua korjattu perjantaina 23.12. klo 9.05. Hakijan ja tekoälyä käyttävän rekrytoijan välinen viestittely voidaan käydä esimerkiksi sähköpostitse, eikä siihen tarvita virtuaalikokouksiin käytettävää Join.me-ohjelmaa, kuten jutussa ensin luki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?