Alkon kilpailutus hämmentää: 100-vuotiaan Suomen juhlalikööriksi virolainen Vana Tallinn

Suomalaiset yritykset hävisivät tarjouskilpailun virolaiselle Livikolle.

Vana Tallinn on yksi Viron tunnetuimmista tuotemerkeistä.

3.12.2016 10:49

Virolainen Liviko löi suomalaiset yritykset Alkon järjestämässä tarjouskilpailussa, jossa haettiin juhlalikööriä Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi.

Juhlalikööriksi valikoitui Vana Tallinn, jonka etiketissä lukee nyt ”Suomen juhlavuoden kunniaksi”. Asiasta kertoi ensimmäisenä iltamakasiini.fi-sivusto.

Alko ei saa lain mukaan syrjiä kilpailutuksissaan ulkomaisia yrityksiä – silloinkaan, kun tarjouskilpailussa haetaan tuotteita Suomen itsenäisyysjuhlavuodelle.

Alko haki juhlavuodelle seitsemää väkevää juomaa. Kolme valituiksi tulleista on ulkomaisia. ”Vana Tallinn Suomi Lakritsi 100 Vuotta” -nimisen liköörin lisäksi listalta löytyvät ranskalaiset Meukow- ja Bache-Gabrielsen-konjakit.

Muun muassa kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kritisoi Alkon toimintaa perjantaina.

– On käsittämätöntä, että Alko ei ole kilpailuttanut tai hankkinut tuotesarjan tuotteitaan niin, että kotimaiset tuotteet olisivat pärjänneet kilpailutuksessa. Itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi myydään nyt esimerkiksi virolaista likööriä, vaikka kotimaassakin olisi valmistajia, Kärnä sanoi tiedotteessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?