Nämä 5 kysymystä paljastavat, oletko väärässä ammatissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nämä 5 kysymystä paljastavat, oletko väärässä ammatissa

Taloussanomat kysyi työelämän asiantuntijoilta, mistä motivaationsa tyystin menettänyt tietää, että ammatin tai työpaikan vaihto olisi paikallaan.

Jos työstä ei saa tyydytystä entiseen tapaan tai työ tulee tehtyä kehnosti, asiantuntijat kehottavat pohtimaan uutta tehtävää tai kokonaan uutta ammattia. Kuvituskuva.­

12.11.2016 6:03

Finla Työterveys Oy:n sosiaalialan asiantuntija Kirsi Niittymäki, terveyspalveluja tarjoavan Mehiläisen työpsykologi Maaret Punto sekä rekrytointifirma StaffPointin asiantuntijat kertovat, mistä tunnistaa työmotivaationsa olevan niin pohjamudissa, että selkeä muutos nykyiseen on ainoa ratkaisu.

1. Tuntuuko työsi täysin merkityksettömältä?

– Tämä on yksi asia, joka syö motivaatiota omaa työtä ja sen tekemistä kohtaan. Jos kokee, ettei työllä ole mitään merkitystä muille eikä itselle, niin siinä vaiheessa on hyvä miettiä, onko oikealla alalla ja millaista tuleva työ voisi olla, Niittymäki sanoo.

Hänen mukaansa myös arvostuksen menettäminen työtään kohtaan on huono merkki.

2. Koetko, että työsi ei ole tarpeeksi haasteellista?

Jatkuva tunne alisuoriutumisesta on toinen merkki väärästä työpaikasta tai ammatista.

– Jos työntekijä kokee alisuoriutuvansa työssään jatkuvasti, tämä turhauttaa. Työ ei enää tuo silloin tarpeeksi haastetta työntekijälleen ja työntekijä saattaa kokea, että hän ei pääse käyttämään kaikkea osaamistaan työssään, Niittymäki kertoo.

StaffPointin asiantuntijat puolestaan huomauttavat, että mikään työ ei kuitenkaan ole päivästä päivään yhtä antoisaa ja haastavaa.

3. Tuntuuko töihin lähteminen vastenmieliseltä?

Jos olet päivittäin matkalla töihisi pala kurkussa tai annetuista työtehtävistä suoriutuminen tuntuu yhdentekevältä, voi olla syytä etsiä uusi työ tai kokonaan uusi ammatti.

– Selkeä motivaatioon liittyvä tekijä on tunne siitä, että ei halua lähteä töihin ollenkaan ja työt jäävät tekemättä. On tunne siitä, ettei edes halua tehdä annettuja tehtäviä. Työntekijällä saattaa myös olla ”hällä väliä” -tunne työtä kohtaan, Niittymäki sanoo.

Punto kertoo, tämän olevan selkeä indikaattori muutoksen tarpeesta.

– Toinen on taas fiilis työpäivän jälkeen. Jos tuntee, ettei ole saanut mitään työltään tai sitten on loppuunimetty olo, niin voimavaratasapaino ei ole silloin kunnossa. Kun tämä toimii pitkällä tähtäimellä, niin ei pitäisi olla huolta.

Punto kuitenkin huomauttaa, ettei kaikille työ ole elämän suola eikä tarvitsekaan olla.

StaffPointin asiantuntijat sen sijaan pohtivat, että työntekoon ryhtymisen kynnystä voisi ensin yrittää madaltaa tekemällä vapaa-ajastaan entistä mielekkäämmän.

4. Oletko yhtenään parin päivän sairauslomilla ilman oikeaa syytä?

Jatkuvat pienet sairauslomat ilman varsinaista syytä ovat jo huolestuttava merkki työmotivaation totaalisesta puutostilasta.

– Tämä kertoo siitä, ettei työ motivoi tarpeeksi, Niittymäki toteaa.

Hänen mukaansa työntekijä ei välttämättä itse tunnista, että on ilman varsinaista syytä pois.

– Kun työ ei motivoi, lieväkin sairaus voi ylittää poissaolon kynnyksen.

Mehiläisen Punto sanoo, että tässä vaiheessa usein pomokin huomaa, etteivät työntekijän asiat ole kunnossa.

– Joskus palkka saattaa olla niin hyvä tai työtehtävät helpot, että ihminen jää epätyydyttävään työhön, mutta tämä alkaa monia syödä sisältä päin. Sitten kun on vähän pää kipeä, niin jäädään herkästi töistä pois.

5. Haaveiletko jatkuvasti kokonaan toisenlaisesta urasta?

Selvä merkki muutoksen tarpeesta on Niittymäen mukaan jatkuva haikailu toisenlaisten töiden tai kokonaan uuden ammatin perään. Punton mukaan työntekijä saattaa myös kadehtia jatkuvasti toisten töitä ja kokea, että kaikki muu kiinnostaa enemmän kuin oma työ.

– Jos on selkeästi kiinnostunut muista ammateista tai aloista ja jatkuvasti peilaa niitä omaan työhönsä, niin silloin nykyinen työ ei välttämättä tuo riittävästi tyydytystä, hän sanoo.

Niittymäki kertoo, että joskus selkeistä motivaatio-ongelmista huolimatta työntekijä ei käytännön syistä pysty tai uskalla vaihtaa alaa. Työntekijästä voi tuntua turvalliselta pysyä siinä, missä on.

– Työntekijä voi ajatella, että on vaikkapa liian vanha lähtemään uudelle alalle. Useimmille se ei ole helppoa. Silloin keskustelemme siitä, miten muutoksen aikaansaaminen olisi mahdollisimman turvallista ja työntekijä saisi mahdollisuuden parempaan.

Niittymäki neuvoo, että motivaationsa kokonaan hukanneen työntekijän kannattaa ottaa yhteys työpaikkansa työterveyshuoltoon mieluummin kuin vain purra hammasta.

Punto sanoo, että vanhasta työpaikastakin voi löytyä ratkaisu innostuksensa menettäneelle ja sen etsiminen voi olla kannattavaa.

– Oman esimiehen kanssa kannattaa keskustella siitä, että olisiko hänellä tarjota mielenkiintoisempia tehtäviä. Kaikista tärkeintä on, että avaa suunsa, jos on tunne siitä, että työ ei jollain tasolla riitä.

Staffpointilta muistutetaan, että nykyään urahyppyihin, -kiertoihin ja -vaihdoksiin on monipuolisia mahdollisuuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?