Lohduttava tutkimustulos? Ärsyttävän iloisia yritetään usein höynäyttää - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lohduttava tutkimustulos? Ärsyttävän iloisia yritetään usein höynäyttää

Tiedätkö tyypin, ärsyttävyyteen asti aina iloisen? Pirteä ennen aamukahvia, ryydittää sanomansa monin huutomerkein. Vastoinkäymiset valuvat kuin vesi hanhen selästä. Jos yhtään lohduttaa, tyyppi saattaa olla myös huijausten kohteena.

10.11.2016 21:41

Uusi tutkimus voi lohduttaa jäyhempää väestönosaa, jota hyvin näkyvästi iloinen ihmistyyppi jopa ärsyttää. Yhdysvaltalainen tutkijaryhmä totesi, että erittäin iloluontoisia ihmisiä pidetään myös usein helposti johdateltavina.

Aiemmin psykologisissa tutkimuksissa iloisen elämänasenteen on tyypillisesti katsottu hyödyttävän monin tavoin sekä ihmissuhteissa että työelämässä. Iloisista ihmisistä yleensä pidetään, ja he ovat toisten mielestä viehättäviä, itsevarmoja ja luotettavia.

Tutkijat selvittivät kuitenkin ensi kertaa tarkemmin, miten ympäristö kohtelee erittäin iloisia ihmisiä suhteessa vain kohtuullisen hyväntuulisiin. Havaintona oli, että vaikka iloisiin liitettiin monia hyviä piirteitä, heitä pidettiin toisaalta myös naiiveina.

Tutkijat selvittivät seuraavaksi kokeilla, miksi iloisuuteen liitettiin naiiviuden oletus. Tuloksena oli, että toiset ihmiset olettavat – olipa tulkinta oikein tai väärin – että iloinen ihminen ylläpitää asennettaan käsittelemällä tietoa vain pintapuolisesti tai suojaamalla itsensä epämieluisalta tiedolta.

Ennakkokäsitysten takia hyvin iloiset ihmiset ovat alttiimpia joutumaan huijatuiksi. Tutkijat havaitsivat kokeessa esimerkiksi, että koehenkilöt antoivat hyvin iloluontoisille ihmisille paljon selkeämmin harhaanjohtavaa tietoa, kun palkinnoksi sai rahaa. Asetelma oli samantapainen kuin myyjällä, joka yrittää saada vaikka autosta mahdollisimman hyvän hinnan.

Toisessa kokeessa hyvin iloluontoinen valittiin muita herkemmin neuvottelukumppaniksi, koska hyväksikäyttöä pidettiin helpompana.

Tutkijat olivat New Yorkin, Chigagon ja Pennsylvanian yliopistoista. Tutkimus ilmestyi organisaatiokäyttäytymisen julkaisussa Organizational Behavior and Human Decision Processes marraskuussa, ja siitä uutisoi The Washington Post -lehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?