Lentoyhtiö löysi uutta käyttöä A380-koneille: 700 pyhiinvaeltajaa kyytiin ja kohti Mekkaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lentoyhtiö löysi uutta käyttöä A380-koneille: 700 pyhiinvaeltajaa kyytiin ja kohti Mekkaa

Malaysia Airlines on pohtinut viime kuukaudet, kuinka se voi käyttää kuutta ylimääräistä A380-lentokonetta. Nyt yhtiö aikoo aloittaa uudenlaisen liiketoiminnan ja lennättää koneilla muslimipyhiinvaeltajia Mekkaan.

20.10.2016 20:25

Malaysia Airlines on harkinnut myös koneiden myymistä kiinalaisille lentoyhtiöille. Toimitusjohtaja Peter Bellewin mukaan charter-lennot ovat kuitenkin houkuttelevampi vaihtoehto, koska ne takaavat liikevaihdon, ennustettavat hinnat ja matkustajamäärät.

Hajj-pyhiinvaellus on yksi islamin viidestä pilarista. Jokaisen kykenevän muslimin velvollisuus on tehdä hajj-matka kerran elämässään. Hajjin lisäksi Malaysia Airlines aikoo kuljettaa umra-pyhiinvaellusta tekeviä matkustajia. Umran rituaalit ovat hajjia pienemmät, ja sen voi tehdä mihin aikaan vuodesta tahansa.

– Tämä on valtava, valtava ihmisten liike, Bellew sanoi.

– Olemme tehneet paljon kotiläksyjä ja numerot alkavat nivoutua yhteen, hän jatkaa.

Matkojen myynti aiotaan aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Muun muassa Saudi Arabian Airlines ja Garuda Indonesia ovat aiemmin sanoneet, että ne voisivat käyttää kaksikerroksista A380-konetta pyhiinvaeltajien kuljettamiseen. Toistaiseksi suunnitelmat eivät ole kuitenkaan toteutuneet.

Esimerkiksi Malaysialla ei enää ole entisen veroista tarvetta A380-koneille, koska se on ostanut uusia A350-koneita ja aikoo keskittyä Aasian-markkinoille.

Pyhiinvaellusmatkoilla käytettävät koneet muokattaisiin niin, että niihin mahtuisi 700 matkustajaa yhdessä matkustusluokassa. Nyt lentoyhtiön koneisiin mahtuu 494 matkustajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?