Nobel-palkinnon saanut suomalaisprofessori: ”Valtavan yllättynyt ja valtavan iloinen”

Tänään Nobel-palkinnon saanut Bengt Holmström kertoo olevansa iloinen ja onnellinen voitosta. Palkkiorahojen käyttöä hän ei ole vielä miettinyt.

10.10.2016 13:50

Ruotsin keskuspankin Riksbankenin jakama taloustieteen Nobel-palkinto on myönnetty Harvardin yliopiston taloustieteen professorille Oliver Hartille ja suomalaiselle Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) professorille Bengt Holmströmille.

Palkinto myönnettiin ansioista sopimusteorian kehittämisessä.

– Olin valtavan yllättynyt ja valtavan iloinen, kuvaili Holmström ensireaktiotaan uutistoimisto TT:n mukaan.

Talouden Nobel on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Palkinnon suuruus on kahdeksan miljoonaa kruunua eli noin 880 000 euroa.

Professori Holmström sanoo, ettei ole vielä miettinyt mitä tekee palkintorahoilla.

– Se on viimeinen asia, jota mietin.

Jutun yhteydessä olevalla videolla julistetaan Nobel-palkinnon saaja.

Holmström on työskennellyt arvostetun Massachusetts Institute of Technologyn taloustieteen professorina vuodesta 1994 alkaen. Holmström väitteli kansantaloustieteestä vuonna 1978 Stanfordin yliopistossa. Hän on kansainvälisesti tunnustettu taloustieteilijä, jonka tutkimuksia on julkaistu tärkeimmissä alan julkaisuissa.

Holmströmiä on veikkailtu aiemminkin Nobel-palkinnon saajaksi. Häntä pidetään yhtenä maailman johtavista yrityksen teorian, hyvän hallinnon ongelmien, sopimusten ja kannustejärjestelmien tutkijoista.

Presidentti Sauli Niinistö onnitteli Holmströmiä tuoreeltaan Twitterissä.

–Lämpimät onnittelut Bengt Holmströmille talouden Nobel-palkinnosta! Upea, ansaittu saavutus yhdessä Oliver Hartin kanssa, presidentti tviittasi.

Katso alla olevalta videolta, millaisia neuvoja Bengt Holmström antoi Suomen talouden kohentamiseksi syksyllä 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?