Kympeistä satasiin – Lemmikkien lentohinnoissa valtavat erot - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Lemmikki lentokoneessa voi maksaa kymppejä tai satasia

Moni lemmikki lentää syksyllä omistajiensa kanssa vaikkapa Espanjaan talviasukkaaksi. Ison koiran lennättäminen ei ole ihan halpaa.

5.10.2016 13:03

Lemmikkien kuljetushinnat vaihtelevat suuresti eri lentoyhtiöiden välillä. Hinnat vaihtelevat jopa 25 eurosta 340 euroon lentomatkasta ja lentoyhtiöstä riippuen.

Matkustamossa kuljetettaessa edullisimmat yhtiöt olivat Finnair, joka veloittaa 40 euroa lemmikkiä kohden Euroopan sisäisillä lennoilla ja AirBerlin, jonka hinnat alkavat 40 eurosta kaikilla lennoilla. Iberialla lemmikki maksaa vain 25 euroa Espanjan sisäisillä lennoilla ja 50 euroa Euroopassa.

Kaukolennoilla edullisimmat lentoyhtiöt ovat AirBerlin (40–65 euroa), Norwegian (48–70 euroa) ja Turkish Airlines (noin 64 euroa).

Ruumassa kuljetettaessa halvin on Norwegian, jojka veloittaa 48–70 euroa kaikilla lennoilla. SASlla maksu on Suomessa 46 euroa, 66 euroa Euroopassa ja 91 kaukolennoilla. Aeroflotilla lemmikki maksaa 75 euroa kaikilla lennoilla.

Portugalilaisella TAP:lla ison koiran kuljettaminen ruumassa maksoi ylimmillään 340 euroa, Finnairilla 300 ja muutamilla muilla yhtiöillä 200 euroa.

Lemmikin kuljettaminen on yleensä halvempaa matkustamossa kuin ruumassa. Hinnat ovat halvempia maan ja Euroopan sisäisillä lennoilla, käy ilmi hintavertailupalvelu Lennot.idealo.fi-sivuston tekemästä vertailusta.

Vertailussa oli mukana 13 Suomen lentoliikenteessä merkittävää eurooppalaista lentoyhtiötä. Hinnat on tarkistettu lentoyhtiöiden kotisivuilta heinäkuussa 2016.

Pieniä lemmikkejä saa ottaa matkustamon, kun kantokoppa ja eläin painavat yhteensä enintään kahdeksan kiloa. Isommat eläimet matkustavat ruumassa kuljetuslaatikossa. Lennolla mukana pitää olla kaikki vaadittavat asiakirjat ja lemmikkieläinpassi. Usea yhtiö vaatii, että eläimellä on myös mikrosiru tai tatuointi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?