Rovion Peter Vesterbacka peliyhtiö Lightneerin brändijohtajaksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rovion Vesterbacka peliyhtiön brändijohtajaksi

Helsinkiläinen Lightneer on hiljan kerännyt 2,8 miljoonaa euroa rahoitusta. Vesterbacka on aiemmin istunut peliyhtiön hallituksessa.

14.9.2016 21:12 | Päivitetty 14.9.2016 21:03

Viihdeyhtiö Rovion markkinoinnin keulakuvana toiminut Peter Vesterbacka ryhtyy opetuspelejä tuottava Lightneerin brändijohtajaksi. Hän on aiemmin istunut Lightneerin hallituksessa ja sijoittanut yhtiöön.

– Olen tuonut jo pidempään selvästi esiin intohimoni pelien käyttämiseen opetuksen välineenä, sanoo Vesterbacka tiedotteessa.

Viime vuonna perustettu Lightneer on juuri päättänyt rahoituskierroksen, jonka tuloksena yhtiö sai 2,8 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lightneerissa on työntekijöitä muun muassa Roviosta ja Digital Chocolatesta.

Lightneerin perustivat Rovion animaatiostudion vetäjä Lauri Konttori ja oppimisyksikköä aiemmin konsultoinut Lauri Järvilehto. Lightneerin ensimmäisen pelin, Big Bang Legendsin on määrä tulla ulos ensi vuonna.

Vesterbacka ilmoitti viime kesänä jättävänsä Rovion ja siirtyvänsä sijoittajaksi sekä start up -yritysten neuvonantajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?