Euroryhmä pohtii verotusta ja rahaliiton kehittämisestä kokouksessaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Orpo Bratislavaan – keskustelee veronkierron suitsimisesta EU-kokouksessa

Julkaistu: 9.9.2016 8:16

Euroryhmä kokoontuu tänään kahdeksi päiväksi Slovakian Bratislavaan. Valtionvarainministerit pohtivat kokouksessaan muun muassa verotusta sekä talous- ja rahaliitto EMU:n syventämistä.

Puheenjohtajamaa Slovakia on ehdottanut, että verotuksen ennustettavuutta parannettaisiin siten, että se houkuttelisi EU:hun yrityksiä ja investointeja lisäten talouskasvua. Sen mielestä myös viranomaisten yhteistyötä talousrikosten torjunnassa pitäisi edistää.

Epävirallisessa ministerikokouksessa Suomea edustaa valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Valtionvarainministeriön tiedotteen mukaan Suomi tukee verotuksen ennustettavuuden lisäämistä ja kannattaa myös veronkierron torjuntaa, verotuksen läpinäkyvyyden parantamista ja veronviranomaisten tiedonsaannin kehittämistä.

Suomi kannattaa myös EU:n komission ehdotusta terrorismin rahoituksen torjunnasta.

EMU:n finanssipolitiikan syventämisneuvottelussa Suomen lähtökohta on, että jokainen jäsenvaltio vastaa omasta talouspolitiikastaan ja omista veloistaan. Suomi suhtautuu varauksellisesti uusien tulonsiirtomekanismien luomiseen.

Talous- ja rahaliiton kehittämisessä pitäisi Suomen mielestä lähiaikoina keskittyä jo sovittujen uudistusten täytäntöönpanoon. Lisäksi voidaan tehdä sellaisia konkreettisia uudistuksia, jotka on mahdollista hyväksyä nykyisten perussopimusten rajoissa.

Euroryhmän keskustelee myös Espanjan ja Portugalin liiallisesta alijäämästä ja Kreikan lainaohjelmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?