Tradeka ostaa Lehtipisteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tradeka ostaa Lehtipisteen

Tradeka-Yhtiöt ostaa vuodesta 1910 lähtien toimineen lehtijakelijan.

2.9.2016 16:13

Tradeka-Yhtiöt ostaa Lehtipisteen. Asiasta ovat sopineet Tradeka, Lehtipisteeseen sijoittanut pääomasijoittaja Sponsor Capital ja Lehtipisteen henkilöomistajat. Kauppahintaa ei kerrota.

Lehtipiste vastaa iltapäivä- ja aikakausilehtien irtonumeroiden, kirjojen sekä keräilytuotteiden jakelusta kauppoihin ja myyntipisteisiin sekä huolehtii irtonumerojakelukanavan ylläpidosta. Lisäksi yhtiö tarjoaa logistiikkapalveluita muun muassa kaupalle ja lehtikustantajille.

– Lehtipiste istuu hyvin strategiaamme, jonka mukaan panostamme palvelualan yrityksiin toimien niissä kotimaisena ja pitkäjänteisenä ankkuriomistajana, toteaa Tradeka-Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Puro tiedotteessa.

Omistajavaihdos ei vaikuta Lehtipisteen toimintaan. Lehtipisteen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Hannu Syrjänen ja toimitusjohtajana Janne Mansukoski.

Lehtipisteen liikevaihto oli viime vuonna 66 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin sata työntekijää.

Tradeka-Yhtiöt Oy on vuonna 2014 perustettu osakeyhtiö, joka vastaa Tradekan liiketoimintojen hallinnoinnista. Se omistaa sijoitustoiminnasta vastaavan Tradeka-sijoituksen sekä hotelli- ja ravintola-alan Restelin.

Kauppa vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Kauppa arvioidaan saatavan päätöksen syyskuun loppuun mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?