Fedin Fischer: Koronnosto mahdollinen vielä tänä vuonna - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Fed-johtaja: Korko voi nousta vielä tänä vuonna

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin varajohtaja puhui alle viikko ennen keskuspankin vuosittaista kokousta.

22.8.2016 8:40

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed harkitsee edelleen keskeisen ohjauskorkonsa nostamista tänä vuonna. Näin viestitti Fedin varajohtaja Stanley Fischer sunnuntaina.

– Olemme lähellä tavoitteitamme, Fischer sanoi Aspenissa Coloradossa pitämässään puheessa.

Fischer ei puhunut suoraan koronnostosta, mutta sanoi, että Yhdysvaltojen talous on lähestymässä keskuspankin asettamaa tavoitetta. Fischer uskoo, että Yhdysvaltojen talouskasvu on vauhdittumassa lähikuukausina.

Fischer sanoi, että ulkoisista shokeista huolimatta Yhdysvaltojen työllisyyskehitys on ollut vahvaa. Talouskasvua hän kuvasi "parhaimmillaankin keskinkertaiseksi". Fischer korosti, että keskinkertaisesta talouskasvusta huolimatta keskuspankin suosima keskeinen hintaindeksi oli 1,6 prosentin tasolla, kun inflaatiotavoite on 2 prosenttia.

Fischer antoi viitteitä koronnostosta alle viikko ennen Fedin vuosittaista Jackson Hole -kokousta, missä pääjohtaja Janet Yellen puhuu. Sijoittajat etsivät keskuspankilta viitteitä koronnostosta tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen taloudesta on tullut ristiriitaisia viestejä.

– Olisi aikamoista, jos Fischer tuli ulos näin lähellä Yellenin puhetta ja sanoisi jotain, josta Fedin johtaja on eri mieltä, sanoi Fedin johtokunnan entinen jäsen Roberto Perli.

Perli ei usko, että Yellen antaa Fischeriä enemmän viitteitä koronnostosta, mutta jakaa hänen positiivisen näkemyksensä Yhdysvaltojen taloudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?