Pitkäaikaistyötön pienemmällä palkalla töihin? "Asenne jo valmiiksi kuin maansa myyneellä"

Taloussanomien haastattelemat pienyrittäjät suhtautuvat epäillen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseen, vaikka liksassa voisi tinkiä.

| Päivitetty

Löytyisikö pitkäaikaistyöttömälle töitä, jos hänelle voisi maksaa selvästi pienempää palkkaa kuin muille? Helsingin Sanomien mukaan tällainen malli on pöydällä, kun hallitus etsii keinoja puuttua työttömyyden vaikeimpaan ongelmaan.

HS:n tietojen mukaan hallituksen työryhmä ehdottaa, että pitkäaikaistyöttömän voisi työllistää palkalla, joka olisi 60–80 prosenttia työehtosopimuksen vähimmäispalkasta. Loppuosalta valtio maksaisi työnantajalle palkkatukea.

Taloussanomien haastattelemat pienyrittäjät suhtautuvat malliin epäillen. Yrittäjät pitävät epätodennäköisenä, että pitkäaikaistyöttömien joukosta löytyisi sopiva osaaja, vaikka palkassa voisikin tinkiä.

– Meille tärkeintä on löytää tehtävään oikea ihminen. En pidä työllistämisen kannalta tuota ehdotettua palkanalennusta kovin merkittävänä. Kyllä hyvästä, ammattitaitoisesta ihmisestä voi maksaa normipalkan, sanoo pääkaupunkiseudulla toimivan Pitopalvelu Huplin yrittäjä Sami Hupli.

Orimattilalainen yrittäjä Saija Hakonen pitää mallia hyvänä avauksena, mutta ei näe, että olisi palkkaamassa ensimmäisenä pitkäaikaistyötöntä.

– Jos löydän sieltä pitkäaikaistyöttömistä vaikka putkimiehen, joka on älyttömän pätevä niin mikä ettei. Tärkeintä kuitenkin on, että ihminen pystyy itsenäiseen työntekoon, eli on alusta saakka tuottoisa yritykselle, sanoo Hakonen, jolla on LVI-alan yritys.

Ekonomisti: Osaaminen "happamoituu", kun työttömyys pitkittyy

Liian korkea palkkataso on selvä rekrytoinnin este niille pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka haluavat palkata lisää työvoimaa, sanoo Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen.

Hänen mukaansa työryhmän mallilla pitkäaikaistyöttömän palkka vastaisi hänen tuottavuuttaan, mikä helpottaisi työpaikan saantia ja vastaavasti pienentäisi työantajan taloudellista riskiä.

– Yleisesti ottaen palkkaamiseen liittyy aika iso riski yrittäjän näkökulmasta. Mitä pienempi yritys on, sitä isompi riski on. Pitkäaikaistyöttömän kohdalla tämä riski on keskivertoa suurempi.

Malisen mukaan oma osaaminen väistämättä "happamoituu", kun työttömyys pitkittyy. Muutaman hengen yritykselle tämä "happamoituminen" voi olla kuitenkin liian suuri riski.

– Pienessä firmassa ei voi lähteä siitä, että uutta työntekijää koulutetaan puoli vuotta, ja samalla se työntekijä tuottaa miinusta. Tämä ei ole pahuutta vaan se on yksinkertaisesti taloudellinen fakta, sanoo Hakonen.

Hakosella olisi tällä hetkellä tarvetta pätevälle putkimiehelle, mutta osaajista on pulaa. Myös Hupli tarvitsisi lisätyövoimaa toimiston ja keittiön puolelle.

– En sano, etteikö sopivia ihmisiä voisi löytyä pitkäaikaistyöttömistä. En ole vain itse törmännyt sellaiseen, joka käärisi heti hihat ja sanoisi, että nyt minä näytän teille. Asenne on jo valmiiksi kuin maansa myyneellä, Hupli sanoo.

Hupli myöntää, että työttömyys voi myös leimata turhaan ihmisen.

– On aika rajua, jos yrittäjät sanovat, ettei 126 000 pitkäaikaistyöttömän joukosta löydy sopivia osaajia. Joukossa on varmasti osaavaakin porukkaa, vaikka alakohtaisia eroja on, sanoo työttömien valtakunnallisen yhteistoimintajärjestön TVY:n toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski.

"Aika moni voi kitkutella koeajan"

Huplin ja Hakosen mukaan yrittäjälle suurin rekrytoinnin este on vaikeus päästä epäsopivasta työntekijästä eroon. Samaa mieltä on Hakonen.

– Aika moni voi kitkutella koeajan. Sen jälkeen jos ihminen syystä tai toisesta ei enää teekään työtään hyvin, ei riitä syyksi purkaa työsopimusta, Hupli sanoo.

Hupli että Hakonen kannattavat koeajan pidentämistä, jota myös hallitus ajaa. Tärkeintä olisi heidän mukaansa kuitenkin helpottaa irtisanomista. Hupli sanoo tietävänsä monta yhden hengen yritystä, jotka eivät "missään tapauksessa" tulee palkkaamaan ketään irtisanomissuojan takia.

– Suomessa on aivan liian kova irtisanomissuoja. Ihminen voi jäädä aika helposti sairauslomalle, jos työnteko ei satu miellyttämään. Tällaiset tilanteet ovat yrittäjälle kovia paikkoja, Hakonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?