Morsiusneito voi olla vuokrattu – aina sulhasellekaan ei kerrota - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Morsiusneito voi olla vuokrattu – aina sulhasellekaan ei kerrota

Osa morsiamista maksaa järjestelyavusta, osa myös emotionaalisesta tuesta. BBC haastatteli morsiusneitona itsensä elättävää newyorkilaisnaista.

15.8.2016 15:35 | Päivitetty 15.8.2016 15:22

Maksaisitko satasia tai jopa tuhansia siitä, että ennestään tuntematon nainen suunnittelee kanssasi häitäsi, seurustelee vieraiden kanssa ja poseeraa valokuvissa?

Moni maksaa. Newyorkilainen Jen Glantz, 28, on jo kahden vuoden ajan elättänyt itsensä ammattimaisena morsiusneitona.

Glantzin Bridesmaid for Hire -yritys syntyi, kun häntä pyydettiin sattumalta morsiusneidoksi kahdesti samana päivänä. Glantz kertoo BBC:llä äkänneensä markkinaraon ja laittaneensa ilmoituksen Craigslist-ilmoituspalstalle. Toimeksiantoja tuli saman tien.

Viime vuonna häitä oli 40, ja tälle vuodelle on buukattu jo 25 juhlat. Välillä tulee tuplabuukkauksia, jolloin Glantz lähettää paikalle sijaisen.

Halvin paketti maksaa 300 dollaria, ja sillä saa henkilökohtaista suunnittelu- ja budjetointiapua verkossa ja puhelimessa.

Jos morsiusneidon haluaa osallistuvan häihin, hinta on ainakin 1 000 dollaria. Lisäksi tulevat matkakulut ja Glantzin asu – jonka tämä saa pitää. Tärkeä osa palvelua on emotionaalinen tuki, ja Glantz kertoo pyrkivänsä todella ystävystymään asiakkaidensa kanssa.

Enimmillään Glantz kertoo laskuttaneensa yksistä häistä 3000 dollaria.

Joissakin häissä Glantz on vain yksi useasta morsiusneidosta, toisinaan taas morsiamella ei ole ketään jota pyytää avuksi.

Kaikki eivät halua edes sulhasen tietävän, että morsiusneito onkin palkattua henkilökuntaa. Silloin Glantz keksii morsiamen kanssa sopivan tarinan siitä, kuinka nämä tutustuivat.

Vielä hän ei ole paljastunut kertaakaan, vaikka lähellä se on ollut.

– Olen ollut samana viikonloppuna kaksissa häissä, missä minulla oli eri tarinat. Voi olla vaikeaa muistaa kaikki yksityiskohdat, Glantz sanoo BBC:llä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?