Bild: Suuryritykset eivät palkkaa pakolaisia – Merkel kutsuu pomot koolle

Saksalaislehden mukaan Merkel on kutsunut vastentahtoisten suuryritysten johtajia kokoukseen, jossa hän aikoo kehottaa näitä palkkaamaan enemmän pakolaisia.

13.8.2016 15:27 | Päivitetty 13.8.2016 15:35

Saksan liittokansleri Angela Merkel aikoo vedota suuryritysten johtajiin, jotta nämä palkkaisivat enemmän Saksaan pakolaisina tulleita henkilöitä.

Asiasta kertoo sanomalehti Bild, jonka mukaan Merkel on kutsunut Saksan suurimpien yritysten edustajia syyskuun puolivälissä pidettävään kokoukseen.

Bildin tietojen mukaan Merkel haluaa saada vastentahtoiset yritykset tarjoamaan nykyistä enemmän harjoittelu- ja työpaikkoja. Suuria yrityksiä on kritisoitu siitä, että ne eivät ole yrittäneet integroida pakolaisia kukoistavaan työmarkkinaan.

Yritykset ovat vedonneet siihen, että pakolaisina maahan saapuvat ovat usein kielitaidottomia ja vähän koulutettuja.

Merkelin edustajat kieltäytyivät kommentoimasta Bilfin tietoja.

Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoi heinäkuussa, että 30 Saksan suurinta pörssiyritystä oli kesäkuuhun mennessä palkannut yhteensä 54 pakolaista, joista 50 oli logistiikkayhtiö Deutsche Postin listoilla.

Varakansleri Sigmar Gabriel kehotti suuryrityksiä tekemään enemmän pakolaisten hyväksi. Hänen mukaansa niiden panos on ollut mitätön verrattuna keskisuuriin niin sanottuihin Mittelstandt-yrityksiin.

Saksaan saapui viime vuonna yli 1,1 miljoonaa pakolaista, joista suurin osa tuli Syyrian, Afganistanin ja Irakin konfliktialueilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?