Mökistä vakituinen asunto? Hallitus haluaa vauhdittaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mökistä vakituinen asunto? Hallitus haluaa vauhdittaa

Hallituksen on tarkoitus viedä maankäyttö- ja rakennuslakiin liittyvät muutosesitykset eduskuntaan alkusyksystä, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sanoo.

23.7.2016 12:01 | Päivitetty 23.7.2016 11:38

Hallitus pyrkii helpottamaan vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan hallituksen on tarkoitus viedä maankäyttö- ja rakennuslakiin liittyvät muutosesitykset eduskuntaan alkusyksystä. Vehviläinen puhui asiasta lauantaina Juuan mökkiläispäivillä.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) asetti viime syksynä työryhmän pohtimaan kaavoituksen ja rakentamisen lupien sujuvoittamista.

Työryhmän esitykset ovat parhaillaan lausuntokierroksella, joka päättyy elokuun lopussa. Sen jälkeen arvioidaan, ovatko esitykset riittäviä hallitusohjelmaan nähden.

– Jo tänä päivänä monipaikkaisuus on totta suurelle osalle kansalaisista. Työtä tehdään usein toisella paikkakunnalla kuin missä on vakituinen asunto, Vehviläinen sanoo tiedotteessa.

Ministeri haluaa, että kunnilla säilyy jatkossa harkintavaltaa loma-asuntojen muuttamiseen vakituisiksi asunnoiksi.

Hänen mukaansa on välttämätöntä, että valtio ja kunnat pystyvät muuttamaan säädöksiään, jotta ihmiset voivat nykyistä vapaammin ja helpommin valita asuinpaikkansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?