Huoneistokeskus: Asuntokauppa kävi kesäkuussa vilkkaimmin neljään vuoteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Miljoonakämppien myynti ponkaisi – kasvua +40 %

Julkaistu: 19.7.2016 12:02

Vanhojen asuntojen kauppa kävi kesäkuussa vilkkaimmin neljään vuoteen, Huoneistokeskus kertoo.

Vanhojen asuntojen myynti kasvoi kesäkuussa kuusi prosenttia vuodentakaisesta, kiinteistönvälitysyhtiö Huoneistokeskus kertoo.

Toukokuusta kasvua tuli noin prosentti. Huoneistokeskuksen mukaan kyseessä oli vilkkain kesäkuu neljään vuoteen.

Pääkaupunkiseudulla kauppamäärät kasvoivat Helsingissä ja Vantaalla, kun taas Espoossa kauppa väheni. Helsingissä kauppa kasvoi 10,6 prosenttia ja Vantaalla peräti 19,6 prosenttia. Espoossa vanhojen asuntojen kauppa väheni 10,4 prosenttia.

Kauppamäärät kasvoivat yli 20 prosenttia esimerkiksi Turussa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Turussa kasvua tuli 21,7 prosenttia, Kuopiossa 24,4 ja Jyväskylässä 23,5 prosenttia. Tampereella kauppa kasvoi kahdeksan prosenttia.

Tänä vuonna on myyty arvoasuntoja

Arvoasuntojen eli velattomalta myyntihinnaltaan yli miljoona euroa maksavien asuntojen kauppa on kasvanut tänä vuonna Suomessa 40 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.

Tällaisia asuntoja on nyt myyty noin 70, Huoneistokeskuksen aluejohtaja Eija Miehola kertoo tiedotteessa.

Myydyistä arvoasunnoista yli 70 prosenttia sijaitsee Helsingissä.

Vanhojen asuntojen neliöhinnat nousivat

Vanhojen kerrostalokaksioiden neliöhinnat nousivat koko Suomessa keskimäärin 2 679 euroon 2 641 eurosta. Kalleinta oli Helsingissä, jossa hinnat nousivat 4 430 euroon 4 422 eurosta. Sen sijaan Espoossa ja Vantaalla hinnat laskivat.

Muualla Suomessa neliöhinnat nousivat muun muassa Oulussa, Turussa, Vaasassa ja Kuopiossa. Laskua oli esimerkiksi Tampereella, Porissa ja Joensuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?