Asianajaja: Kreikkaan paenneet turkkilaissotilaat eivät tienneet kaappauksesta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Asianajaja: Kreikkaan paenneet turkkilaissotilaat eivät tienneet kaappauksesta

Kreikasta turvapaikkaa hakevia turkkilaissotilaita syytetään laittomasta maahantulosta. Sotilaat tuotiin sunnuntaina syyttäjän eteen.

Turkkilaisia sotilaita vietiin syyttäjän luo Kreikassa ­

17.7.2016 13:46 | Päivitetty 18.7.2016 12:30

Miehet hakevat Kreikasta turvapaikkaa, koska pelkäävät henkensä olevan vaarassa Turkissa. Kahdeksan turkkilaista sotilasta laskeutui vallankaappausyrityksen jälkeen helikopterilla Kreikan Alexandroupolisiin.

Neljää miehistä puolusavan asianajajan Vasiliki Marinakin mukaan miehet tottelivat vain käskyjä ja kuljettivat haavoittuneita pois Istanbulin kaduilta, kunnes poliisi alkoi tulittaa heitä.

– He eivät tienneet, että meneillään oli vallankaappaus, eivätkä he osallistuneet siihen, Marinaki sanoi Kreikan tv:ssä.

Turkki on vaatinut Kreikkaa luovuttamaan miehet Turkkiin. Kreikan pääministeri Alexis Tsipras sanoi eilen, että turvapaikkahakemus käsitellään nopeasti ja kaikkia lakeja noudattaen.

Turkissa on pidätetty jo noin 6000 ihmistä epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen.Oikaisu: Juttua on korjattu 18.7. klo 12.30. Aiemmin jutussa väitettiin virheellisesti, että Kreikassa olisi pidätetty noin 6000 ihmistä vallankaappausyrityksen jälkeen. Kyse on Turkista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?