Metsäyhtiöt ja Nokia vetävät vankkenevaa nousua pörssissä

Helsingin pörssissä ostointo oli hiukan kasvussa viikon viimeisenä pörssipäivänä. Lähes koko vaihtokärki kiiruhti ylämäkeä Nordean ja metsäyhtiöiden johdolla.

Päivää värittää lievä optimismi siitä, että Yhdysvaltain kesäkuun työpaikkatilastot antaisivat aiheen päättää synkeä talousviikko nousutunnelmiin. Viikkolaskua on Helsingissä ja muualla Euroopassa kertynyt yli kaksi prosenttia.

Laaja eurooppalaisten osakkeiden liikkeitä kuvaava Stoxx Europe 600 -indeksi oli aamun haparoinnin jälkeen edennyt 0,8 prosenttia.

Pankkiosakkeet ovat olleet kuluneella viikolla hermoilun ytimessä, mutta huolet näyttävät ainakin hetkellisesti lieventyneen. Stoxx 600-indeksin pankkisektori oli iltapäivällä 2,9 prosentin nousussa.

Italialaisen Banco Popolaren osake oli vankennut seitsemän prosenttia. Pankki kertoi, että se oli läpäissyt oman stressitestinsä negatiivisesta shokista.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 13.45 aikaan 0,9 prosenttia plussalla 7855,03 pisteessä. Suurten yhtiöiden OMXH 25 -indeksi 0,1 prosenttia nousussa.

Vaihtokärki Nokian osakkeen hinta oli kohonnut 1,7 prosenttia 4,88 euroon. Osaketta oli vaihdettu 33 miljoonaa euroa pörssin koko vaihdon ollessa 113 miljoonaa.

Pankkikonserni Nordea kipusi eurooppalaispankkien vedossa 2,2 prosentin tahtia. Metsäyhtiöistä Stora Enson R-osakkeessa nousua oli reilut kaksi prosenttia samoin kuin Metsä Boardin B-osakkeessa.

Suunnitteluyhtiö Pöyryn osake oli edennyt 3,1 prosenttia. Pöyry kertoi, että se on saanut suunnittelutoimeksiannon pakkausmateriaaleja valmistavalta BillerudKorsnäsiltä. Yhtiö ei julkista tilauksen arvoa.

Nostolaitevalmistaja Konecranes kertoi, että Helsingin käräjäoikeus on hylännyt yhtiön hallituksen varapuheenjohtajaa Stig Gustavsonia vastaan nostetun syytteen törkeästä avustuspetoksesta. Osake oli nytkähtänyt 0,9 prosenttia ylöspäin.

Lentoyhtiö Finnair kertoi matkustajamääriensä vahvistuneen 6,7 prosenttia kesäkuussa. Yhtiön osake oli kohonnut 2,4 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?