Pörssi ylämäessä ensi kertaa tällä viikolla – teräsyhtiöt kiipeävät

Aamun kovin vauhti on taittunut iltapäivällä Helsingin pörssissä.

7.7.2016 14:55

Laaja ylämäki jatkui Helsingin pörssissä iltapäivällä, mutta aamun kovin vauhti oli taittunut. Teräsosakkeet johtivat nousua. Muualla Euroopassa ostointo oli Helsinkiä vahvempaa raaka-aineosakkeiden kiilattua toipuvien pankkiosakkeiden ohi.

Laaja eurooppalaisten osakkeiden liikkeitä kuvaava Stoxx Europe 600 -indeksi oli noin kello 14 aikaan 1,4 prosenttia plussalla.

Indeksi liikkui ylämäessä ensi kertaa tällä viikolla. Eilen alavirettä aiheutti Brexitin lisäksi huoli Italian pankkien tilasta.

Osakekauppaa on päivällä vauhdittanut raakaöljy, jonka hinta oli noussut lähelle 48 dollaria. Öljyä tukivat eiliset Yhdysvaltain raakaöljyn varastoluvut. Öljyalan API:n mukaan varastot kääntyivät laskuun viime viikolla.

Helsingin yleisindeksi OMXH oli edennyt 0,8 prosenttia 7790,92 pisteeseen. Suurten yhtiöiden OMXH 25 -indeksi oli vahvistunut 0,9 prosenttia.

Helsingissä vaihtoa oli kertynyt 124 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta Nokiaa 32 miljoonaa. Yhtiön osake liikkui aamua vaimeammin 0,1 prosentin ylämäessä 4,78 eurossa.

Fiskarsille iso jälkiveromätky

Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars on saanut veropäätöksen, jonka suuruus on yhteensä 28,3 miljoonaa euroa. Yhtiö ei kirjaa päätökseen liittyviä veroja ja muita kuluja tulosvaikutteisesti, koska katsoo päätöksen perusteettomaksi. Tieto veti osakkeen hitusen pakkaselle.

Lastinkäsittelylaitteita valmistavan Cargotecin Kalmar siirtää haarukkatrukkien kokoonpanon Ruotsista Puolaan. Samalla yhtiö investoi uusiin toimitiloihin Ruotsissa. Osake oli 0,2 prosenttia nousussa.

Liki koko vaihdetuimpien osakkeiden kärkijoukko oli vahvistunut.

Metsä Boardin vaihdetumpi B-osake oli kallistunut 0,4 prosenttia oltuaan aamulla nousukärjessä. Osake nousee elokuun alussa OMXH 25 -indeksiin.

Teräsyhtiöistä SSAB:n B-osake oli 2,8 prosenttia ja Outokumpu 2,7 prosenttia plussalla. Kaivosteknologiayhtiö Outotec oli vahvistunut 4,2 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?