Historiallinen muutos: Aasia nousi varakkaimmaksi maanosaksi

World Wealth Reportin mukaan Aasian ja Tyynenmeren alue ohitti ensi kertaa Pohjois-Amerikan sekä miljonäärien varallisuudessa että lukumäärässä.

Aasia on noussut maailman varakkaimmaksi maanosaksi, kertoo konsulttiyhtiö Capgeminin tutkimus. World Wealth Reportin mukaan Aasian ja Tyynenmeren alue ohitti ensi kertaa Pohjois-Amerikan sekä miljonäärien varallisuudessa että lukumäärässä.

Capgeminin mukaan varallisuuden kasvua Aasian ja Tyynenmeren alueella ruokki kehittyneitä maita vauhdikkaampi talouskasvu ja kiinteistömarkkinoiden nousu. Yksin Kiinassa miljonäärien määrä kasvoi 16 prosenttia edellisvuodessa.

Miljonäärien varallisuus kasvoi Aasian ja Tyynenmeren alueella viime vuonna lähes 10 prosenttia 17,4 biljoonaan dollariin. Samalla koko maailmassa miljonäärien varallisuus kasvoi viime vuonna vain 4 prosenttia ja ylsi 58,7 biljoonaan dollariin.

Pohjois-Amerikassa varallisuus kasvoi 2,3 prosenttia ja oli 16,6 biljoonaa dollaria. Euroopassa miljonäärien varallisuus kasvoi 4,8 prosenttia 13,6 biljoonaan.

Aasiassa ja Tyynenmeren alueella oli viime vuonna miljonäärejä 5,1 miljoonaa. Määrä nousi 9,4 prosenttia. Pohjois-Amerikassa miljonäärien määrä kasvoi 4,8 miljoonaan. Euroopassa miljonäärejä oli 4,2 miljoonaa. Globaalisti miljonäärien määrä kasvoi 4,9 prosenttia 15,4 miljoonaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?