Nyt puhuu pankkiviranomainen: Brexit pakottaisi jättämään Lontoon - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu pankkiviranomainen: Brexit pakottaisi jättämään Lontoon

Britannian ero EU:sta tarkoittaisi Euroopan pankkiviranomaisen mukaan muuttoa johonkin toiseen eurooppalaisen pääkaupunkiin.

19.6.2016 14:41 | Päivitetty 19.6.2016 14:41

Euroopan pankkiviranomainen (EPV) aikoo lähteä Lontoosta, jos Britannia äänestää EU-eron puolesta ensi torstain kansanäänestyksessä.

– Jos britit päättävät jättää EU:n, meidän täytyisi tosiasiassa muuttaa toiseen eurooppalaiseen pääkaupunkiin, sanoi EPV:n puheenjohtaja Andrea Enria saksalaislehti Welt am Sonntagille.

EPV työstää parhaillaan sääntökirjaa, jonka tavoitteena on taata samat toimintaedellytykset kaikille pankeille unionissa.

– Tämä työ on saatettava loppuun kansanäänestyksen tuloksesta riippumatta. Meidän on huolehdittava siitä, ettei euromaille ja siihen kuulumattomille maille ole eri sääntöjä.

Enrian mukaan eurooppalainen pankkisektori on tällä hetkellä vakaampi kuin viisi vuotta sitten, mutta vakauttamiselle on edelleen tarvetta.

Euroopan pankkiviranomainen vastaa pankkialan sääntelystä ja valvonnasta koko EU:ssa. Riippumaton EU:n elin EPV perustettiin vuonna 2011 finanssikriisin seurauksena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?