David Cameron: Brexit-päätös ei ole peruttavissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

David Cameron: Brexit-päätös ei ole peruttavissa

Uusimpien mielipidekyselyjen mukaan Britannian EU-jäsenyyden kannattajat johtavat niukasti eroa kannattavia.

19.6.2016 10:41 | Päivitetty 19.6.2016 10:46

Britannialla ei ole toista mahdollisuutta päättää roolistaan Euroopassa, jos kansa äänestää EU:sta eroamisen puolesta. Näin kommentoi Britannian pääministeri David Cameron Sunday Telegraph -lehdessä.

Hänen mukaansa mahdollisen Brexitin jälkeen paluuta ei enää ole. Cameron myös arvioi, että lähtö todennäköisesti ajaisi maan taantumaan.

– Tämä on peruuttamaton päätös, jolla on erittäin huonoja seurauksia Britannian taloudelle, Cameron sanoi.

Britannian EU-jäsenyyttä kannattavat kampanjat johtivat ensimmäisessä varsinaisessa mielipidemittauksessa parlamentaarikko Jo Coxin torstaisen surman jälkeen. Cox kampanjoi jäsenyyden puolesta.

Brittilehti Mail on Sundayn tutkimuslaitos Survationilla teettämässä puhelinkyselyssä 45 prosenttia vastaajista kannatti EU:ssa pysymistä. EU-eroa kannatti 42 prosenttia.

Ennen Coxin surmaa julkistetussa Survationin tutkimuksessa tilanne oli käänteinen. Kampanjointi EU-jäsenyyden puolesta ja sitä vastaan laitettiin väliaikaisesti tauolle Coxin surman jälkeen.

Toisessa lauantaina julkistetussa mielipidemittauksessa EU:ssa pysymistä kannatti 44 prosenttia vastaajista ja lähtöä 43 prosenttia. Tutkimuslaitos YouGovin Sunday Times -lehdelle tekemän tutkimuksen haastatteluista kolmasosa tehtiin ennen Coxin surmaa.

Britit äänestävät maan EU-jäsenyydestä torstaina 23. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?