Ranskalaisministeri: Brexit kutistaisi Britannian asemaa kauppamaana - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Ranskalaisministeri: Brexit kutistaisi Britannian asemaa kauppamaana

Ranskan talousministerin mielestä ero EU:sta tarkottaisi, että Britannia eristäisi itsensä Euroopan laidalle.

18.6.2016 16:17 | Päivitetty 18.6.2016 16:17

Jos Britannia jättää Euroopan unionin, maan asema ja merkitys kaupankäynnissä pienenee merkittävästi, arvioi Ranskan talousministeri Emmanuel Macron lauantaina.

Macron sanoo ranskalaislehti Le Monden haastattelussa, että EU:n on lähetettävä Britannialle hyvin tiukka viesti ja aikataulu, mikäli EU-eron eli Brexitin kannattajat voittavat kansanäänestyksen ensi torstaina.

– EU:n edun vuoksi emme voi jättää yhtään epäselvyyden varaa tai antaa kulua liikaa aikaa, Macron sanoi lehdelle uutistoimisto Bloombergin mukaan. 

Macron katsoo, että valitsemalla Brexitin Britannia eristäisi itsensä ja siitä tulisi kauppapaikka Euroopan rajalla.

Hänen mielestään Britannian EU:sta eroaminen tarkoittaisi sitä, että maalla olisi jatkossa yhtä paljon merkitystä maailmassa kuin pienellä Guernseyn saarella Englannin kanaalissa Ranskan ja Englannin välissä. Guernsey on brittiläinen erillisalue, joka ei ole osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa eikä EU:ta.

Tällä viikolla julkaistujen mielipidemittausten mukaan Brexitin kannattajat johtavat. Kiivas kampanjointi on keskeytetty toistaiseksi brittikansanedustaja Jo Coxin torstaisen surman vuoksi.

Macron sanoi, että mikä tahansa kansanäänestyksen lopputulos on, pakottaa se EU:n toimiin, jotta vältetään se, etteivät muut maat mahdollisesti ryhdy suunnittelemaan eroa unionista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?