IMF:n Lagarde: Brexitillä olisi vain kielteisiä vaikutuksia - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

IMF:n Lagarde: Brexitillä olisi vain kielteisiä vaikutuksia

Nähdäkseni on selvää, että Britannia on hyötynyt – ja tulee jatkossakin hyötymään jäsenyydestään Euroopan unionissa, Christine Lagarde sanoi tänään Wienissä.

Christine Lagarde ­

17.6.2016 18:41 | Päivitetty 17.6.2016 18:25

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde varoittaa brittejä mahdollisesta EU-erosta. Lagarden mukaan EU-jäsenyys on tukenut Britannian taloutta ja tukisi sitä vastakin.

Euroopan integraatio on kasvattanut kauppaa, investointeja ja tuottavuutta, Lagarde sanoi Wienissä pitämässään puheessaan perjantaina.

EU-jäsenyys on hänen mukaansa tuonut Britanniaan työpaikkoja ja auttanut tekemään maasta dynaamisen talouden.

Lagarden mukaan erolla olisi vain kielteisiä vaikutuksia maan talouteen.

– Nähdäkseni on selvää, että Britannia on hyötynyt – ja tulee jatkossakin hyötymään jäsenyydestään Euroopan unionissa, Lagarde sanoi.

Lagarde sanoi myös ihailevansa brittien avoimuutta muille kulttuureille ja korosti maahanmuuttajien merkitystä maan taloudelle.

IMF on jo aiemmin varoittanut, että Brexit voisi synnyttää markkinoille pitkittyneen korostuneen epävarmuuden jakson, painaisi osakkeiden ja kiinteistöjen hintoja sekä heikentää Lontoon Cityn asemaa finanssikeskuksena.

Britit äänestävät EU:sta eroamisesta eli Brexitistä ensi viikon torstaina. Eroa ja jäämistä ajavat kampanjat ovat perjantaina tauolla parlamentaarikko Jo Coxin murhan takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?