EU valmistautuu Brexitiin – Tusk: "On vaikeaa olla optimistinen" - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

EU valmistautuu Brexitiin – Tusk: "On vaikeaa olla optimistinen"

Helsingissä tänään vierailleen Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin mukaan seuraava EU-huippukokous on hyvin valmistautunut Britannian mahdolliseen EU-eroon.

Pääministeri Juha Sipilä (vas) ja Donald Tusk tänään Kesärannassa ­

16.6.2016 16:30

Euroopan unioni valmistelee valmiussuunnitelmaa Britannian EU-eron eli Brexitin varalle, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi tämänpäiväisellä Helsingin-vierailullaan.

Britit äänestävät maan EU-jäsenyydestä ensi viikon torstaina.

– On vaikeaa olla optimistinen. Tiedämme tuoreimpien kyselyiden tulokset, mutta mahdollisuudet ovat edelleen 50–50. Kaikki on mahdollista, Tusk sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan.

Tusk keskusteli pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa Kesärannassa Britannian kansanäänestyksestä ja muista ajankohtaisista EU-aiheista.

Puheenjohtajan mukaan keskusteluissa käsiteltiin seuraavan Eurooppa-neuvoston kokouksen agendaa. Kokous järjestetään 28.–29. kesäkuuta.

– Voin vakuuttaa, että me olemme kokouksessa valmiita ja hyvin täsmällisiä, mitä tulee mahdollisen Brexitin poliittisiin ja virallisiin tuloksiin, Tusk sanoi Sipilän tapaamisen jälkeen.

Hänen mukaansa äänestyksen jälkeen muiden täytyy kunnioittaa brittien tahtoa. Vaikka ulkopuolisten vaikutusvalta äänestystulokseen on rajallinen, Tuskin mukaan on tärkeää sanoa selvästi, että Britannian ero EU:sta olisi "suuri virhe".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?