Kysely: Brexitillä nyt enemmän kannattajia kuin EU-jäsenyydellä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kysely: Brexitillä nyt enemmän kannattajia kuin EU-jäsenyydellä

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan Britannian EU-erolla on nyt enemmän kannattajia kuin EU:ssa pysymisellä.

6.6.2016 8:34 | Päivitetty 6.6.2016 9:05

Televisiokanava ITV:n Yougovilla teettämässä kyselyssä 45 prosenttia vastaajista kannatti EU-eroa. EU:ssa pysymistä kannatti 41 prosenttia ja 11 prosenttia ei ollut vielä muodostanut kantaansa. Britannia järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä 23. päivä kesäkuuta.

Vastaavissa touko- ja huhtikuussa teetetyissä kyselyissä britit olivat kallistuneet EU-jäsenyyden kannalle. Viime viikkojen julkaistujen kyselyjen mukaan Britannian EU-eroa kannattavien määrä on kasvanut suhteessa EU-jäsenyyden kannattajiin.

Brexit-kampanja on jakanut vallassa olevan konservatiivipuolueen, laskenut punnan arvoa selvästi ja säikäyttänyt EU-jäsenyyden kannattajia. Britannian Remain-kampanjaa johtavat pääministeri David Cameron ja valtiovarainministeri George Osborne, jotka ovat varoittaneet EU-eron taloudellisista seurauksista Britannialle.

Viime aikoina osapuolten retoriikka on kiristynyt, kun äänestys lähestyy. Jäsenyyden kannattajat ovat keskittyneet varoittelemaan EU-eron taloudellisista seurauksista ja esimerkiksi työntekijöiden oikeuksien heikentymisestä, kun taas eron kannattajat puolustavat eroa maahanmuuton vähentämisellä.

Ajatus Britannian EU-erosta on ollut epämieluinen varsinkin maan suurelle rahoitusalalle. Lontoon Cityn finanssikeskuksessa työskentelee 300 000 ihmistä. Credit Suissen neuvonantaja on arvioinut, että Citystä voisi kadota jopa 45 000 työpaikkaa, jos Britannia lähtee EU:sta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?