Supercellin omistaja myy yhtiöitään – Supercellia huhutaan yhä Kiinaan

Wall Street Journalin mukaan peliyhtiö Supercellin japanilainen suuromistaja Softbank on kauppaamassa osaa yhtiöistään, ja myös Supercellin myynti on pöydällä.

5.6.2016 13:13 | Päivitetty 5.6.2016 13:17

Peliyhtiö Supercellistä 73 prosenttia omistava japanilainen tietoliikennejätti Softbank Group luopuu osasta yhtiöistään, ja myös Supercellin myynnistä käydään yhä neuvotteluja. Asiasta kertoo talouslehti Wall Street Journal.

Softbank kertoi viime viikolla myyvänsä osuutensa kiinalaisessa verkkokauppayrityksessä Alibabassa, ja nyt se on myymässä suurimman osan omistuksestaan japanilaisessa Gungho-peliyhtiössä.

WSJ:n lähteiden mukaan Softbank käy lisäksi keskusteluja Supercell-osuutensa myymisestä kiinalaiselle Tencent Holdingsille. Tencent on yli 13 miljardin euron liikevaihdollaan yksi mailman suurimmista internetyhtiöistä. WSJ kertoi myyntihuhuista ensimmäisen kerran kaksi viikkoa sitten.

Sofbank osti alun perin vuonna 2013 yhdessä Gunghon kanssa 51 prosentin osuuden Supercellistä, ja lisäsi myöhemmin omistustaan ostamalla Gunghon ja muut pääsijoittajat ulos yhtiöstä.

Supercell tunnetaan muun muassa Hay Day-, Clash of Clans ja Clash Royale -peleistään.

Kaikki myyntituotot tulisivat Softbankille tarpeeseen, sillä yhtiöllä on yli 70 miljardin euron edestä velkaa, josta suurin osa on sidottu tällä hetkellä markkina-asemastaan kamppailevaan yhdysvaltalaiseen puhelinoperaattoriin Sprintiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?