Amerikkalaisjärjestö suomii Roviota: Vaarannatte lasten terveyden - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Amerikkalaisjärjestö suomii Roviota: Vaarannatte lasten terveyden

Terveysjärjestön mielestä vihaiset linnut eivät saisi näkyä hampurilaisaterioissa ja makeisissa.

Amerikkalainen CSPI-järjestö kehottaa verkkosivuillaan lähettämään sähköpostia Rovion Pohjois-Amerikan johtajille. Toinen on jo lähtenyt yhtiön palveluksesta.­

3.6.2016 7:47 | Päivitetty 3.6.2016 7:47

Amerikkalainen CSPI (Center for Science in the Public Interest) -järjestö on aloittanut kampanjan Roviota vastaan. Ruokatottumuksia valvovan järjestön mukaan Rovion tulisi lopettaa Angry Birdsillä tehtävä makeisten ja McDonald'sin Happy meal -aterioiden mainostaminen.

17 miljoonan dollarin vuosibudjetilla toimiva CSPI ylläpitää 900 000 Nutrition Action Healthletter -uutiskirjettä.

Verkkosivuillaan järjestö tarjoaa mahdollisuutta lähettää Roviolle automatisoidusti kirje, jossa suomalaisyhtiötä vaaditaan luopumaan epäterveellisen ruoan markkinoinnista ja siirtymään vastuullisiin käytäntöihin.

– Rovio hyödyntää Angry Birds -elokuvaa mainostaakseen McDonald'sin Happy mealeja. Lapsia ei tarvitse kehottaa syömään epäterveellistä ruokaa, järjestö tviittasi.

Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) on jakanut edelleen CSPI:n tviittiä kutsuen Rovion toimintaa "täysin epäeettiseksi".

Rovion viestinnästä vastaavan Kaisu Karvalan mukaan CSPI ei ole täysin kartalla.

– Kyse on elokuvaamme jakelevan Sonyn markkinointikampanjasta, josta olemme todella ylpeitä.

Karvalan mukaan Sony on neuvotellut markkinointikampanjan, jossa Angry Birdsit näkyvät Happy mealeissa yli 100 maassa. Samaa kampanjaa ovat myös makeiset, joita myydään Angry Birds -hahmoilla.

– Meillä ei ole tarvetta lähteä kehottamaan lapsia. Pikkuiset käyvät joka tapauksessa syömässä, nyt he voivat myös kerätä hahmoja. Lisäksi aina voi valita myös vihannesvaihtoehdon, Karvala sanoo.

Karvala muistuttaa, että Angry Birdsien nimellä myydään myös vitamiinituotteita. Hänen mukaansa Rovio ei ole saanut suoria yhteydenottoja amerikkalaiskuluttajilta.

Angry Birdsit ja sokeri tai rasvat eivät ole uusi asia. Ensimmäisen Angry Birds -buumin aikana lintuja löytyi muun muassa limsatölkeistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?