Teknologiateollisuuden muutkin neuvottelut ajautuivat umpikujaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teknologiateollisuuden muutkin neuvottelut ajautuivat umpikujaan

Julkaistu: 31.5.2016 19:54

Liittojen näkemykset työajan pidentämisestä ja paikallisesta sopimisesta eivät kohdanneet.

Teknologiateollisuuden neuvottelut kilpailukykysopimuksesta ovat kariutuneet myös ammattiliitto Pron ja ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n kanssa. Aiemmin tänään Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

Teknologiateollisuuden mukaan Pro ja YTN eivät hyväksyneet sen työajan pidentämistä koskevia esityksiä, joissa työaikaa olisi ensisijaisesti pidennetty paikallisesti sopimalla.

YTN kommentoi halunneensa kannustaa esittämässään mallissa aitoon paikalliseen sopimiseen eikä niin sanottuun perälautaan eli työnantajan yksipuolisesti määrittämään tapaan.

Neuvottelutuloksille vihreää valoa

Ammattiliitto Pron hallitus hyväksyi tänään kokouksessaan määräaikaan eli kello 16 mennessä syntyneet kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset. Neuvottelutuloksia oli 30 sopimusalalla.

Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliitto JHL:n edustajisto hyväksyi kilpailukykysopimuksen mukaiset neuvottelutulokset kunta-alalle ja valtiolle. Päätös on kuitenkin ehdollinen. Päätös syntyi JHL:n edustajiston ylimääräisessä kokouksessa Helsingissä äänin 71 - 40.

Päätös tulee JHL:n mukaan voimaan, jos työmarkkinoiden kaikki keskusjärjestöt toteavat kilpailukykysopimuksen mukaisten työ- ja virkaehtosopimusten riittävän kattavuuden, ne pitävät maan hallituksen toimia riittävinä ja hyväksyvät näillä edellytyksillä kilpailukykysopimuksen voimaantulon.

Lisäksi JHL edellyttää, että työttömyysturvaan kaavaillut muutokset valmistellaan kolmikannassa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn valtuusto niin ikään hyväksyi tänään kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen kunta-alalle. Päätös oli yksimielinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?